formüllü hücrede formüllü(koşullu) biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
MICROSOFT OFICE EXCEL 2003
değerli arkadaşlar,
a1.f49 aralığında kayıt yaptırmış sporcular var.
bunları serilere (1.seri, 2.seri, 3.seri) gelişigüzel dağıtarak yarıştırmak istiyoruz.
ancak a1.f49 da kayıtlı bazı sporcular yarışa katılmıyor.
sorunumuz şöyle;
i) yarışmaya katılmayan sporcunun göğüs numarasını (a8..a49) kırmızı ile işaretlemek istiyoruz.
ii) koşullu biçimlendirme yapamıyoruz çünkü a8..a49 hücrelerinde formüller mevcut.
iii) tablo formatında herhangibir değişiklik yapmadan (satır/sütun açmak vb) bu sorunu çözebilir miyiz ?
iv) sorun çözüldüğünde tablonun ilişikteki gibi olmasını istiyoruz. çünkü 8 göğüs numaralı (a15 hücresi) ve 12 göğüs numaralı(a19 hücresi) sporcular müsabakaya katılmamışlar.

yardım eder misiniz ?

Ekli dosyalar

ynmcan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-05-2025
Syn. WALNUT ;
Yarışa katılmayan sporcular neye göre belirlenecek ?

Excel Vers. ve Dili
sayın üstadım öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
ana tablo (a1.f49) yarış günüden çok önce belirleniyor.katılımcılar e-posta/tlf vs yolu ile kayıt yaptırıyor ve hakemler bu cetveli hazırlıyor. (diyelimki cetvel bugün hazırlanmış oluyor 8.10.2010)
yarış günü (diyelimki yarın 9.10.2010) start alanına yarışmacılar geldiğinde hakem masası göğüs numaralarını I ve P sütunlarına yazdığında isim soyadlar kendiliğinden oluşuyor ve böylece seriler tamamlanmış oluyor. ve katılan sporcular bu şekilde yarıştırılıyor.
dolayısı ile biz hakemler I ve P sütunlarında göğüs numarası bulunMAYAN (yani katılmayan) sporcuları bu şekilde hemen bir bakışta görmek istiyoruz.
not; bu sütunların tamamında formül bulunduğu için (dosya çok büyük) formüllü halini gönderemiyorum.
selamlarımla.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
üstad bende baktım ama çözemedim bayagı bir ilginç sorunmuş... umarım yapabilen (yardımcı olabişlecek) biri vardır... merakla bekliyorum...

Excel Vers. ve Dili
değerli üstadlar sorulara cevap vermenini gönüllülük esasına dayandığını biliyorum.
ancak, çözümü olmayan bir soru ise en azından bunu öğrenmek mümkün müdür ?
teşekkürlerimle.