Formüllü Hücreden Sadece Değeri Almak

Katılım
28 Ocak 2007
Mesajlar
185
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
ActiveCell.Offset(0, 1).Range("A1").Select
ActiveCell.Value = Sayfa12.Range("e5").Value

Merhaba sayfa12 e5 hücresine iki saat arasında ki fark yazıyor yani 08:00 -10:00 arasındaki fark 2:00 şeklinde yazıyor yukarıda ki makro ile aldığımda 00:00 olarak görünüyor biçimi değiştirsem de aynısı oluyor. Makro ile aldığım değeri nasıl 02:00 şeklinde gösterebilirim?
 

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Katılım
1 Eylül 2008
Mesajlar
1,329
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Biçimlendirmeleri yapıştırma seçeneği ile yapılabilir.
Kod:
ActiveCell.Offset(0, 1).Range("A1").Select
Sayfa12.Range("E5").Copy

With ActiveCell
    .PasteSpecial xlPasteAllUsingSourceTheme
    .PasteSpecial xlPasteValues
End With

Application.CutCopyMode = False
 
Katılım
28 Ocak 2007
Mesajlar
185
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Sayfa12.Range("E5").copy de bu hatayı veriyor. Run-time error'1004': RAnge sınıfının select yöntemi başarız.

 
Katılım
28 Ocak 2007
Mesajlar
185
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Sayfa ismi değişirse makro çalışmıyor. Sayfa ismi değişse bile makro etkilenmemesini nasıl sağlarım
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,324
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Aşağıdaki kod satırı ne amaçla kullanıldı?

ActiveCell.Offset(0, 1).Range("A1").Select
 
Katılım
28 Ocak 2007
Mesajlar
185
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
A1 hücresinden referans alması için kullanıldı. makro kayıt böyle yaptı.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,324
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Peki makro kaydet işleminde ne yaptınızda bu satır oluştu.

Bana pek mantıklı gelmedi.

Küçük bir örnek dosya ile yapmak istediğiniz işlemi açıklarsanız yardım almanız kolaylaşır.
 
Üst