formüllü koşullu biçimlendirmeyi kopyalamak

Excel Vers. ve Dili
2007
iyi çalışmalar arkadaşlar. baya inceledim ama çözüm bulamadım sanırım ancak kod ile olabilir. en azından olup olamayacağı konusunda yardımcı olursanız sevinirim. çünkü 2-3 günlük iş çıkabilir eğer kopyalama ile çözemezsem.

benim sorunum iki hücreyi kıyaslayıp dolgu rengi vermek. tek tek yapılınca sorun yok ama bu koşullu biçimlendirmeyi formül olduğu için sanırım kopyalamayı başaramadım. örneği ekledim

yardımcı olabilirseniz sevinirim.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• 50 KB Görüntüleme: 51

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Dosya eklemişsiniz fakat hangi hücrelerde ne yapılması gerektiğini açıklamamışsınız. Sorularınızda açıklama yaparken soruyu okuyanların konuyu hiç bilmiyormuşlarmış gibi detaylı açıklama yaparsanız sorunuzla ilgilenlere yardımcı olmuş olursunuz.

Amacınız sadece koşullu biçimlendirmeyi farklı bir bölüme kopyalamak ise özel yapıştır seçeneklerinden biçim seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007
kusura bakmayın açıklamaya çalışayım bicim sekmesindeki b2 hücresinde koşullu biçimlendirmem var. bunu tüm b sütununa ve e sürununa kopyalamak istiyorum.
ama kopyalamadan sonra örneğin b10 daki koşul a10 a göre olacak ve e6 daki koşulda d6 ya göre olacak gibi.
ilginize teşekkürler ve iyi çalışmalar arkadaşlar...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
B sütunun için olanı örnek olarak veriyorum diğerlerini aynı mantıkla yaparsınız.

B2:B149 aralığını fare ile seçin biçim / koşullu biçimlendirmede formülü bölümüne,

=($B$2/$A$2)>1 burada yazdığınız formülde $ işaretlerini kaldırarak girin.

=(B2/A2)>1

gibi..

.

Excel Vers. ve Dili
2007
çok çok teşekkürler sanırım 3 günlük işi 3 saate felan indirdim böylelikle.
gerçi ben o kadar deneme ile nasıl yapamadım o da garip ama neyse
iyi çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
2007
şimdi aynı sekmede iken sorun giderildi ancak ben yeni sekmeye bağ yağıştır ile sadece koşulları koyduğum hücreleri kopyala yapıştır yaptığımda dolgu renklerinide kopyalamak istiyorum ama bağ yapıştır yapınca sadece rakamları kopyalıyor.
koşullu biçimlendirmeleri yada dolgu renklerini bağ yapıştır ile yapmam mümkünmüdür?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Aynı anda yapmak için makro kullanmanız gerekir.

Manuel yapacaksanız önce bağ yapıştır yapın daha sonra yine özel yapıştır seçeneklerinde "Biçilemleri" seçerek tamam butonuna basın.

.

Excel Vers. ve Dili
2007
tekrar ?

ömer bey öncelikle ilginize teşekkürler. ancak dediğiniz gibi bağ yapıştırıpta daha sonra biçimleri kopyalayınca koşullu biçimlendirmeyi kopyalamış oluyor. yani oradaki koşulu kopyalıyor. benim ihtiyacım olan orası ile bağ oluşturmak ve oradaki dolgu rengini kopyalamak yani diğer sekmede koşul olacak ben sadece rakamı ve koşulun sonucundaki dolgu rengini kopyalamak istiyorum. ama biçim kopyalayınca koşulu kopyalıyor buda benim işimi çözmüyor.
yani en son mecbur kalırsam ondan önceki sütünüde kopyalayıp onu gizleyerek çözeceğim ama o yola başvurmadan çözüm varsa da öğrenmek isterim.

ilginize tekrar çok teşekkürler..
iyi çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
cs
Bende bir tablo war aynı sutun içideki eksi bakiyeleri ayrı toplama + bakiyeleri ayrı toplamak istiyorum bunlar sürekli değişim gösteriyor nasıl yaprım yardımcı olursanız sevinirim

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
Bende bir tablo war aynı sutun içideki eksi bakiyeleri ayrı toplama + bakiyeleri ayrı toplamak istiyorum bunlar sürekli değişim gösteriyor nasıl yaprım yardımcı olursanız sevinirim
ETOPLA (veya SUMIF) fonksiyonlarını forumda aratın. makroya gerek yok.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
şimdi aynı sekmede iken sorun giderildi ancak ben yeni sekmeye bağ yağıştır ile sadece koşulları koyduğum hücreleri kopyala yapıştır yaptığımda dolgu renklerinide kopyalamak istiyorum ama bağ yapıştır yapınca sadece rakamları kopyalıyor.
koşullu biçimlendirmeleri yada dolgu renklerini bağ yapıştır ile yapmam mümkünmüdür?
arkadaşlar, bütün hücreleri kilitleyin ve korumaya alın. kilitli hücreleri seç i işaretleyin. daha sonra istediğiniz koşullu biçimlendirilmiş hücreyi kopyalayabilirsiniz
renkler, değerler kopyalanabiliyor öyle. fakat formüller kopyalanmaz bu durumda..

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
formulü yokmu

ömer bey ve diğer arkadaşlar selamlar tüm aramalarıma rağmen ya bulamadım yada gördüğümü algılayamadım ama benim bir sorunum var ;
benim yaklaşık 4000 kalem ürünüm var (buda 4000 satır yapıyor doğal olarak) bir formül uyguladım ama bu formülü alttaki diğer 3999 adet satıra kopyalayamadım bu konuda bana yardımcı olurmusunuz. örnek olarak

g2 satırı 2000 tane ve ben h2 satırına koşullu olarak eğer g2 h2 ile eşitse yeşil değilse kırmızı yap dedim oldu ancak.. g3 g4 g5 g3999...da farklı rakamlar olduğuna göre ben h2 de uyguladığım formülü h3 h4 h5 h3999..satırlarına tek tek yerine komple nasıl kopyalayabilirim. lüten yardım edin eğer tek tek yaparsam günlerimi belkide haftamı alır.. şimdiden teşekürler

Emir Hüseyin Çoban

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr - Win10 x64
ömer bey ve diğer arkadaşlar selamlar tüm aramalarıma rağmen ya bulamadım yada gördüğümü algılayamadım ama benim bir sorunum var ;
benim yaklaşık 4000 kalem ürünüm var (buda 4000 satır yapıyor doğal olarak) bir formül uyguladım ama bu formülü alttaki diğer 3999 adet satıra kopyalayamadım bu konuda bana yardımcı olurmusunuz. örnek olarak

g2 satırı 2000 tane ve ben h2 satırına koşullu olarak eğer g2 h2 ile eşitse yeşil değilse kırmızı yap dedim oldu ancak.. g3 g4 g5 g3999...da farklı rakamlar olduğuna göre ben h2 de uyguladığım formülü h3 h4 h5 h3999..satırlarına tek tek yerine komple nasıl kopyalayabilirim. lüten yardım edin eğer tek tek yaparsam günlerimi belkide haftamı alır.. şimdiden teşekürler
. . .

. . .

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2021 Professional Plus
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-04-2021
Hücre boş olduğunda yine renklendirme yapıyor çözümü nedir
=O3>=p3

Excel Vers. ve Dili
İşletim Sistemi Windows 7
Excel 2010-Türkçe
24-11-2024
Merhaba, benimde benzer bir sorum, sorunum var.
Koşullu biçimlendirme ile yaklaşık 200 bin hücreyi biçimlendirdim.
A2-A200000 Biçimlendirme benzersiz veriler SARI DOLGU şeklinde.
Benim yapmak istediğim bu 200000 hücrei kopyaladıktan sonra başka bir yere yapıştırırken (örneğin B sütununa) biçimlendirme kalksın ancak sarı dolgular kalsın.
Zira bu kadar çok veri ve koşullu biçimlendirmenin olduğu bir tablo çok ağır çalışıyor.
O sarı verilerede çok ihtiyacım var.
Filtre ile yapayım diyorum ama bu defa sistem kilitleniyor yapmıyor.
Teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Makro kullanma zamanınız gelmiş...

Küçük bir örnek dosya ekleyip verilerim bu ben şu şekilde bir listeye ulaşmak istiyorum derseniz daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-Türkçe
24-11-2024
Makro kullanma zamanınız gelmiş...

Küçük bir örnek dosya ekleyip verilerim bu ben şu şekilde bir listeye ulaşmak istiyorum derseniz daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Örnek dosyamda da görülecek üzere A sütunu koşulu biçimlendirme ile BENZERSİZLER Sarı Dolgu ile kurallanarak biçimlendirilmiştir.

Bu benzersizleri (sarı dolguluları) buradan tamamen silmek veya ayrı bir yere taşımak isterim.
Aslında herhangi bir makro veya formül ile A2-A200000 arasındaki benzersiz hücreleri tamamen silsemde (tabiki A ya bağlı B ve C Hücreleri ile beraber) benim işimi görürdü. Ama sistemim kilitlenir ve cevap vermez diye endişeleniyorum.
Tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Deneyiniz.

C++:
Option Explicit

Sub Benzersizleri_Temizle()
    Dim Dizi As Object, Veri As Variant, Son As Long
    Dim X As Long, Say As Long, Zaman As Double

Zaman = Timer

Set Dizi = CreateObject("Scripting.Dictionary")

Son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
    If Son = 2 Then Son = 3
    Veri = Range("A2:C" & Son).Value

ReDim Liste(1 To Son, 1 To 3)

Range("E3:G" & Rows.Count).Clear

For X = LBound(Veri) To UBound(Veri)
        If Veri(X, 1) <> "" Then
            If Not Dizi.Exists(Veri(X, 1)) Then
                Dizi.Add Veri(X, 1), 1
            Else
                Dizi.Item(Veri(X, 1)) = Dizi.Item(Veri(X, 1)) + 1
            End If
        End If
    Next

Say = 0

For X = LBound(Veri) To UBound(Veri)
        If Dizi.Item(Veri(X, 1)) > 1 Then
            Say = Say + 1
            Liste(Say, 1) = Veri(X, 1)
            Liste(Say, 2) = Veri(X, 2)
            Liste(Say, 3) = Veri(X, 3)
        End If
    Next

If Say > 0 Then
        With Range("E3").Resize(Say, UBound(Liste, 2))
            .Value = Liste
            .Borders.LineStyle = 1
        End With
    End If

Set Dizi = Nothing

MsgBox "Birleştirme işlemi tamamlanmıştır." & Chr(10) & Chr(10) & _
           "İşlem süresi ; " & Format(Timer - Zaman, "0.00") & " Saniye", vbInformation
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-Türkçe
24-11-2024
Teşekkür ederim.
Örnek dosyada kusursuz çalıştı ancak benim orjinal olan çalışmamda A B ve C sütunları 200 bin satırdan oluşuyor. Benim tablomda da Çalıştı ancak benzersizleri örnek dosyadaki gibi taşımadı. Nerede ise tamamını aldı (benzerleride) E F ve G sütununa.