Formüllü sayfa kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2010 excell türkçe
Mrb arkadaşlar; excell 2010 kullanıyorum

bir çalışma kitabındaki 1 nolu sayfayı başka bir çalışma kitabına aynen kopyalamak istiyorum ancak kopyalanacak sayfada pek çok formül var güncellendiğinde değişen rakamlar da var, yani 1 nolu sayfayı kopyaladığımda orda ne değişirse diğer tarafta da aynı değişikliklerin olmasını istiyorum.

Bir başka sorum; örnek veriyorum:
1 nolu sayfada 5.satırda "Tilki" yazan yerin karşısında 5
9. satırda "Tilki" yazan yerin karşısında 12
54. satırda "Tilki" yazan yerin karşısında 21 yazarken bunları tüm formülleriyle kopyalacağım ama yeni sayfada Tilki yazan yerlerin karşısındaki rakamlar normal olandan 2 sayı düşük olacak mesela..

Biliyorum çok yorucu ama yardımcı olabilirsiniz belki..

Excel Vers. ve Dili
2010 excell türkçe
bu kadarmı zor bi soruymuş bu yaa? araştırıp bulamamakta haklıymışım galiba.. Yokmı bir cevap verebilecek olan?

İ

İhsan Tank

Misafir
tabi haklısınız çok zor bir işlem istemişsiniz bizden hackerlık yapıp biraz da mecnun ( kişinin neler istediğini bilen ) olduğumuzu düşündünüz sanırım. dosya yok herhangi bir bilgi yok ondan sonra sorun bizde ne yapalım zoruna gittiyse sende gider başka yerde yardım alırsın.

Excel Vers. ve Dili
2010 excell türkçe
Öncelikle özür diliyorum, adının altına uzman yazmış ama insan olamamış olan üyeler haricindeki arkadaşlardan.. ve sevgili ihsan Tank yani sevgili uzmancık.. eğer o parantezi oraya açmasaydın, mecnun kelimesinin anlamını bilmediğini sanip, gerizekalı seviyesinde ağırlanacağından korktun sanırım ama yinede yanlış yazmışsın.. Kişinin neler istediğini bilen kişiye mecnun değil müneccim denir. Bu kapak 1.

Şimdi tencerenin kendisini gönderiyorum, üstüne oturur bolca düşünürsün bundan sonra bir cevap yazmadan, sorumda yeterince açıklama yaptığımı sanıyorum, örnek istiyorsan; örneğin diye başlayan yeri okumanı tavsiye ederim. hı bu arada altını kıs yoksa dibin tutar :)

Emeğe saygısı olan diğer tüm kullanıcılardan tekrar özür diliyorum ama bu patavatsız kendini bilmez, ne oldum delisi insanlara cevap vermek, çoook keyifli..

İ

İhsan Tank

Misafir
Öncelikle özür diliyorum, adının altına uzman yazmış ama insan olamamış olan üyeler haricindeki arkadaşlardan.. ve sevgili ihsan Tank yani sevgili uzmancık.. eğer o parantezi oraya açmasaydın, mecnun kelimesinin anlamını bilmediğini sanip, gerizekalı seviyesinde ağırlanacağından korktun sanırım ama yinede yanlış yazmışsın.. Kişinin neler istediğini bilen kişiye mecnun değil müneccim denir. Bu kapak 1.

Şimdi tencerenin kendisini gönderiyorum, üstüne oturur bolca düşünürsün bundan sonra bir cevap yazmadan, sorumda yeterince açıklama yaptığımı sanıyorum, örnek istiyorsan; örneğin diye başlayan yeri okumanı tavsiye ederim. hı bu arada altını kıs yoksa dibin tutar :)

Emeğe saygısı olan diğer tüm kullanıcılardan tekrar özür diliyorum ama bu patavatsız kendini bilmez, ne oldum delisi insanlara cevap vermek, çoook keyifli..

sizi tebrik ediyorum seviyenizi görmek gerçekten güzel oldu.
tadına bakmanızada çok sevindim açıkcası
kendinize iyi bakın. Allaha emanet olun

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr

arkadaşım ihsan beyi tanımam görmem bilmem ama buradaki herkesin bende dahil hertürlü sorusuna yardımcı olmaya çalışan bir arkadaşımız olduğunu düşünüyorum.(defalarca sorularıma cevap vermiştir.)
Belki senin bunu yapabilecek bir kişi yokmu şeklindeki tahrikkar cümlene karşı fevri davranmış olabilir ancak burada yeni olmandan kaynaklanan bilemediğin bir durum var.Burada sorduğun soruya cevap alabilmenin en kolay yolu sorunun altına ekleyeceğin örnek bir excel dosyasıyla soruyu anlatmandır.Orada sen kendine göre açıklamışsın ama uzman kişiler açıklamadan ziyade uygulamalı sorulara daha kolay adapte olup soruları cevaplayabiliyor.Bu yüzden verileri girilmiş bir excel dosyası eklersen yardımcı olacaklarını düşünüyorum hatta bende sorunun cevabına meraklandım belki böyle bir dosya eklersen çok daha çabuk cevap alabilirsin.Saygılar...

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Bu kadar polemikten sonra bu soruya cevap vermek taraf olmak olur.

Gereği olmayan bir düşündüğüm bir polemik.

İnsanın şevkini kırıyor bu tür olaylar. Acaba paylaşım o kadar da iyi değil mi, yardım etmeye çalışırken hakaret işitmek, soruyu anlamayınca sert bir üslupla (azarlamak) çıkışmak.

İş kazası diyelim, teselli bari olsun.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 excell türkçe
yardım etmeye çalışana hakaret edecek birisi değilim, yardım amacı göremediğim mantıksız bir yazıya cevap verdim sadece.. yine de özür dilerim..