formüllü sayfa kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2010 excell türkçe
Kolay gelsin arkadaşlar, 2010 excell kullanıyorum. Bir çalışma kitabının bir sayfasını tamamen kopyalayıp başka bir çalışma kitabına yapıştırmak istiyorum ancak bunu yaparken formüllerde kopyalansın istiyorum. ve kopyalama yaptığım sayfada bir bilgiyi değiştirdiğimde kopyalanan sayfadaki de değişsin! tam anlatamadıysam kusura bakmayın ama inanın çok ihtiyacım var.. şimdiden teşekkürler

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Sadece kopyalanan sayfaya formülleri Bağlantılı yapıştıracaksız.

Ana sayfada hücreleri seçip kopyala'ya basın.
diğer kitaptaki sayfaya geçip özel yapıtır/bağlantılı yapıştırı seçin

Ana sayfanızda veri değiştiğinde diğer sayfadaki verilerde değişecektir.

Excel Vers. ve Dili
2010 excell türkçe
İlginize çok teşekkür ederim, epey işime yaradı. sağolun.
Peki kopyalanan hücredeki bir terimin karşılığındaki değerinin yeni oluşturulan sayfada olduğundan 5 sayı eksik yazması için ne yapabilirim? mesela kopyalanacak sayfanın adı ""makro" olsun, yeni oluşturulacak sayfanın adıda "Yeni1" diyelim. makro sayfasının içindekileri kopyalayıp, Yeni1 sayfasına bağlantılı yapıştır seçeneği ile yapıştırdıktan sonra, makronun içinde bir hücrede "Elif" yazının karşılığında 5 değeri varken.. Yeni1 sayfasında Elif yazısının karşılığının -1 olmasını istiyorum. yani 6 sayı eksik.. Makro sayfasındaki her elif değerinin karşılığındaki değerin 6 eksiği, yeni1 sayfasında 6 eksik biçiminde görünecek?

zor olduğunun farkındayım. Yardımlarınızı bekliyorum.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Örnek iki(bağlantılı ve ana) dosya ekleyebilirmisiniz.Orada açıklamalarınızı yaparsanız daha iyi sonuç alabiliriz.