Formülu makroya çevirme.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003- ingilizce
Selam
Kalibrasyon sayfasında T kolonundaki formulle kalibrasyon durumunu belli eden Conditional format ve array formulu var.1. sorum bu formulu makro ile yapabilirmiyiz, çünkü dosya çok büyük formulle çok yavaş çalışıyor ve PC kilitleniyor.
Test sayfasına ise buton 1 macrosu ile cihaz adı, tipi ve imalatçısını mükerrer olmayacak şekilde getirdim. Ama D,E,F kolonundaki sayıları ise ne yazıkki tüm uğraşmama rağmen macro ile hesaplatamadım.Sayma işlemini yaptıramadım yani.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Selam
Kalibrasyon sayfasında T kolonundaki formulle kalibrasyon durumunu belli eden Conditional format ve array formulu var.1. sorum bu formulu makro ile yapabilirmiyiz, çünkü dosya çok büyük formulle çok yavaş çalışıyor ve PC kilitleniyor.
Test sayfasına ise buton 1 macrosu ile cihaz adı, tipi ve imalatçısını mükerrer olmayacak şekilde getirdim. Ama D,E,F kolonundaki sayıları ise ne yazıkki tüm uğraşmama rağmen macro ile hesaplatamadım.Sayma işlemini yaptıramadım yani.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkür ederim.
İkinci sorunuza, yani D,E ve F sütunlarına toplamları yazdırmaya çözüm olması için bir örnek:

(Listele makrosunun sonuna ilave ediniz.)

Kod:
For b = 2 To s1.[b65536].End(3).Row
    For c = 2 To s2.[b65536].End(3).Row
    If s2.Cells(c, "c") = s1.Cells(b, "b") Then
    s1.Cells(b, "d") = s1.Cells(b, "d") + 1

If IsNumeric(s2.Cells(c, "t")) = True Then
    If (s2.Cells(c, "t") * 1) >= 30 Then s1.Cells(b, "e") = s1.Cells(b, "e") + 1
    End If

If s2.Cells(c, "t") = "KALIBRE ET" Then s1.Cells(b, "f") = s1.Cells(b, "f") + 1
    End If
    Next c
Next b

Excel Vers. ve Dili
excel 2003- ingilizce
Mahmut Bey,

Çok teşekkür ederim, çok işime yaradı.Birde 1. sorumdaki formülü makroya çevirebilirsem tam süper olacak.