formülü kopyalasın hücre adresini kopyalamasın

Excel Vers. ve Dili
2003 xp
İyi çalışmalar.
örnek dosyada görüleceği gibi bir önceki ayın formülünü kopyalayıp sonraki ayda aynı hücreye yapıştırdığımda önceki ayın hücre adresini de formül ile beraber yapıştırıyor.Nasıl Sadece formülleri kopyalayıp yapıştırırız?Değer değil formül kopyalanacak.ilginiz için teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Kopyalama işlemini yaptıktan sonra hücreleri seçin CTRL+H (Değiştir) fonksiyonunu açın. İlk kutucuğa aşağıdaki kısmı yazın. İkinci kutucuğu boş bırakın ve tümünü değiştir deyin.

Kod:
C:\Documents and Settings\casper\Desktop\yeni sayaçlar 2008\[YENİ SAYAÇ DEĞERLERİ FORMU-AĞUSTOS.2008.xls]

Excel Vers. ve Dili
2003 xp
Korhan Bey DedİĞİnİzİ Yaptim Ama Sanirim FormÜller Her HÜcreye Özel OlduĞundan Tek Tek DÜzeltme Yapiyor.bİr Defada TÜm HÜcrelerdekİ Adreslerİ Sİlmİyor.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Bu tür aylık değişmesi gereken dosyalarda sabit adresi bir satırda belirleyip dolaylı işlevi ile bu adresin kullanılması bence daha esnek.
Örnek tablonuzda gri hücreleri incelerseniz (aynı sayfadaki bir tablodan veri aldım) aynı mantığı veri aldığınız dosyayı açarak uygulayabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. SERDAL.

İlk önce değiştirme yapacağınız tüm hücreleri seçin. DAha sonra değiştir menüsünü açın. Önceki mesajımdaki yöntemi izleyin. Ben eklediğiniz örnek dosya için denedim ve 713 değişiklik yaptı.