formülü kuramadım.

Excel Vers. ve Dili
?
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06.05.2019
öncelikle merhaba, kullanmak istediğim formül şu şekilde işlemeli ama maalesef kuramıyorum: a sütunundaki x değeri ile b sütunundaki y değerinin tekrar ettiği durumlarda yani A1=x B1=y diyelim bu farklı satırlarda da tekrar ediyorsa beni uyarmasını istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Öncelikle foruma hoş geldiniz.Ne şekilde uyarılaçağınız açıklamamışsınız.Sorunuzu örnek bir dosya üzerinden sorarsanız daha çabuk ve doğru sonuç alabilirsiniz.Altın üyeliğniz yok ise dosyanızı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip, linki burda paylaşabilirsiniz.C1 hücresine aşağıdaki formülü kopyalayınız,x ve y olursa uyarır.
Kod:
=EĞER(VE(A1="x";B1="y");"uyarıldınız";"")

Excel Vers. ve Dili
?
06.05.2019
http://prntscr.com/jecmrz sorunumu bu ekran görüntüsünde açıklamaya çalıştım. A sütunundaki bir veri ile B sütunundaki bir veri birden fazla satırda aynı ise beni uyarmasını istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim? Ayrıca ilginiz için teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
?
06.05.2019
mesela a ve 2 burda iki kere tekrar etmişler. bunun uyarısı nasıl yapılabilir?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Öncelikle kullandığınız konu başlığını değiştirmenizi öneriyorum.
Konu başlığını isteğinizi kısaca özetleyecek şekilde bir ifadeyle değiştiriniz.
Böylece; hem forum düzeni bakımından ve hem de forumda ARAMA yapan diğer üyeler bakımından faydalı olur.

Sorunuz çok net değil bence. Uyarmak ne demek? Veriler tek tek elle mi yazılıyor? Uyarı ne zaman verilecek? vs.

Veri girişi elle yapılıyor ve veri girişi yapılırken mükerrerliğin engellenmesi isteniyorsa;
-- A sütunundaki alanı seçip, VERİ DOĞRULAMA => ÖZEL =>> formül alanına aşağıdaki formülü uygulayın,
-- B sütununda ilgili alanı seçip aynı işlemi, aynı formülü kullanarak tekrarlayın.
Böylece mükerrer veri girişi önlenmiş olur.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($A$1:$A$6=$A1)*($B$1:$B$6=$B1))[B][COLOR="red"]=1[/COLOR][/B]
Veri girişi yapılmış bir alanda mükerrerlerin görülmesi isteniyorsa;
-- A sütununda ilgili alanı seçip KOŞULLU BİÇİMLENDİRME => FORMÜL KULLAN=> Formül kısmına aşağıdaki formülü uygulayıp RENK belirleyin,
-- Aynı formülü kullanarak aynı işlemi, B sütunu için de yapın.
Böylece mükerrer olan kayıt satırları renklenecektir.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($A$1:$A$6=$A1)*($B$1:$B$6=$B1))[B][COLOR="Red"]>1[/COLOR][/B]