Formülün hücre atlamasını istemiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2007
merhaba arkadaşlar..satır ekle dediğimde daha önceden a1 hücresi için geçerli olan formül eklenen satırla birlikte yeni hücreye taşınıyor..bunun olmasını engelleyebilirmiyim. formül hep aynı kalsın.satır eklesemde...tşk ler..

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Sabit başvuru olayına bakmalısınız.
Formülü kopyalayınca;
=A1 hem sütun adı hem satır numarası değişir,
=A$1 sadece sütun adı değişir, satır numarası sabit kalır
=$A1 sadece sütun adı sabit kalır, satır numarası değişir
=$A$1 hem sütun adı hem satır numarası sabit kalır.
Bir hücreye ayrı ayrı uygulayıp, sağa ve aşağı kopyalayınız ve kontrol ediniz.

Excel Vers. ve Dili
2007
ömer bey teşekkürler...=ETOPLA(Sayfa1!$C$51:$C$3710;1040;Sayfa1!$K$51:$K$3710) bendeki formül bu.. sayfa 1 deki verilerin toplamını sayfa 2 deki bir hücrede bu formül sayesinde görüyorum. ama yeni veri gireceğim zaman bir önceki veriyi alta kaydırıyorum..yeni veriyi üste yapıştırıyorum..böylece eski veri için geçerli olan formül değişiyor. mesela formül c15 ile olan formül üstteki gibi c51 oluyor..sizin cevabınızdan anladığım kadarı ile değişmemesi gerekiyor..en azından öyle anladım.)) teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
2007
herhalde yapamayacağım.denedim ama bulamadım.tam olarak nasıl yapacağımı söyleyecek birisi varsa iyi olur..tşk ler.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Alper Bey
Aradığınız dolaylı formülü. Örnek üzerinden gidersek;
=ETOPLA(DOLAYLI("Sayfa1!C51:C3710");1040;DOLAYLI("Sayfa1!K51:K3710"))
Dolaylı fonksiyonuyla referans hücre adını kilitlemiş oluyorsunuz. Böylece listeyi kaydırdığınızda numaralar değişmiyor. Dikkat etmeniz gereken ise liste sonu da artmayacak. Eğer liste sonundaki verilere ihtiyacınız varsa ona göre düzenlemeniz gerekiyor.
2. Yol
=ETOPLA(Sayfa1!C:C;1040;Sayfa1!K:K)
Eğer c ve k sütunlarında başka türde veri yoksa şu formülü de kullanabilirsiniz. Böylece sayı sınırlamalarıyla da uğraşmamış olacaksınız.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Sayın alper1391 sorularınızı, gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge üzerinden sorarsanız daha hızlı ve net çözüme ulaşabilirsiniz.
Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama var.
.
Alper Bey
..............
2. Yol
=ETOPLA(Sayfa1!C:C;1040;Sayfa1!K:K)
Eğer c ve k sütunlarında başka türde veri yoksa şu formülü de kullanabilirsiniz. Böylece sayı sınırlamalarıyla da uğraşmamış olacaksınız.
Merhaba Sayın @Rainjal değişken satırlı verilerle uğraşırken doğru yöntem, formülleri tüm sütun/sütunlar boyunca arama/sayma/toplama yapacak şekilde değiştirmek yerine FORMÜLLER menüsündeki AD TANIMLAMA kısmını kullanarak, DİNAMİK AD TANIMLAMASI oluşturulması yöntemiyle formüllerin kendisini güncellemesi (değişen dolu satır sayısını algılayarak) sağlanmalıdır diye düşünüyorum.
Forumda DİNAMİK AD TANIMLAMASI şeklinde arama yaparsanız, bu konuda çok sayıda örnek bulabilirsiniz.
.