Formülün İçine Yazı Eklemek + Artan grafik yapmak

Excel Vers. ve Dili
yok
Merhaba kolay gelsin.
İki tane sorum olacak birincisi

=EĞER(I6<94;Üzgünüm;EĞER(I6=95;700*0,5;EĞER(I6=96;700*0,6;EĞER(I6=97;700*0,7;EĞER(I6=98;700*0,8;EĞER(I6=99;700*0,9;EĞER(I6=100;700*1;EĞER(I6>100;700*1;))))))))

Gördüğünüz gibi üzgünüm yazısı formüle ekledim ama çalışmıyor. Eminim kolay bir şeydir ama cevabını bulamadım.

İkincisi ise ekte olan resimdeki gibi ilerleyen bir grafik yapabilmek.
Bunun içinde dosyamı ekledim buna nasıl entegre edebilirim.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

"Üzgünüm" bu şekilde yazınız..

Resimde anladığım kadarı ile Veri / Filtre / Otomatik filtre uygula seçeneğini kullanabilirsiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
yok
ilk cevabını kullandım teşekkürler ancak ikinci cevabında bahsettiğin filtre yi değilde ben orada kutucuklar içince olan ilerlemeyi kastediyordum. Misal %100 lük bir kutuda %80 de oluyorsun ve ilerleme çubugu %80 lik kısmını doldurmuş olsun istiyorum.

Teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
ilk cevabını kullandım teşekkürler ancak ikinci cevabında bahsettiğin filtre yi değilde ben orada kutucuklar içince olan ilerlemeyi kastediyordum. Misal %100 lük bir kutuda %80 de oluyorsun ve ilerleme çubugu %80 lik kısmını doldurmuş olsun istiyorum.

Teşekkürler
Resimdeki dosya grafiklemi, koşullu biçimlendirme ilemi yapılmış tam anlayamadım. Bu çalışmanın aslını Resim olarak değilde excel dosyası olarak ekleyebilirmisiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
yok
Evet onun gibi ama tabii 4000 olunca 4000 tane çizgi pek olmadı sanırım :) grafik tarzında daha güzel olur diye düşünüyorum

Excel Vers. ve Dili
yok
Yalnız o şekilde mesela hedefi 1000 olan 10 çizik 4000 olan 40 çizik oluyor.
Bunu hepsi için standart yapıp 100 üzerinden yada 50 üzerinden değerlendirmek mümkün dğeil mi?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
O size kalmış bir şey,işinize nasıl geliyorsa o rakamı yazın.
Bir örnek daha gönderiyorum.
İsterseniz işaretleri kare şeklindede yapabilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
yok
İlgin alakan için teşekkür ederim.
Bunu resim gibi yapabilsem çok mutlu olacaktım ama herşey sırayla.
Tekrar teşekkürler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Yapılan işlem sütununa daha önceden tanımlı birkaç veri eklemem gerekiyor mesela overlock yazdığımda ÜRETİM AD/SN hücresine otomatik olarak 6,7 yazdırabilirmiyim?

Eğer ilede yapabilirsiniz. Fakat verileriniz fazla ise
data oluşturup düşeyara fonskiyonunu kullanmanız en mantıklısıdır..

=eğer(b9="overlock";6,7....gibi..

Ayrıca Rapor sayfasına her sayfadaki personel isimleri sıralı olmadan karışık yazılmış olsabile haftalık toplam çalışma saatini ve ürettiği miktarı nasıl listeleyebilirim?
B6,

Kod:
=EĞER(A6="";"";TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&{"Pazartesi"\"Salı"\"Çarşamba"\"Perşembe"\"Cuma"\"Cumartesi"\"Pazar"}&"'!A:A");A6;DOLAYLI("'"&{"Pazartesi"\"Salı"\"Çarşamba"\"Perşembe"\"Cuma"\"Cumartesi"\"Pazar"}&"'!C:C"))))
C6,

Kod:
=EĞER(A6="";"";TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&{"Pazartesi"\"Salı"\"Çarşamba"\"Perşembe"\"Cuma"\"Cumartesi"\"Pazar"}&"'!A:A");A6;DOLAYLI("'"&{"Pazartesi"\"Salı"\"Çarşamba"\"Perşembe"\"Cuma"\"Cumartesi"\"Pazar"}&"'!D:D"))))
Grafikle ilgili olan sorunuz Sayın mami68'in örneğindeki gibi sanırım..

.

Excel Vers. ve Dili
yok
Garikle ilgili soruma yanıt aldım ancak o formül tamamen satışla alakalı. Hedefi hiç göze almıyor. Yani hedefim 1000 diyelim ama satışım 500 oraya yazacağım değere göre artıyor. Hedefle ilişkilendiremezmiyim? Birde ben ek'te olan dosyada ki gibi bir ilerleme nasıl yaparım teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Slm.
Eklemiş olduğunuz örnek (Performans Takip) isimli çalışma bana aitttir.
Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi Excel 2007 kullanarak oluşturdum koşullu biçimilendirme-->renk çubukları nı kullanarak seçmiş olduğunuz hücrelere bu biçimlendirmeyi uygulaya bilirsiniz.