formülün kısaltılması ve userform'a uyarlanması

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
üstadlar merhaba.

Ekte bir dosya paylaşıyorum ve içerisinde açıklama mevcut ama burada da üzerinden geçmek istiyorum.Belli kriterlerde belli başlıklara toplam aldırıyorum.Fakat yeni kriter eklendiğinde + yaparak formülü copy-paste yapıyorum ve böyle sonuca gidiyorum.Asıl istediğim kriter araliğini seçip o aralık içerisine veri girişi yaptığımda kriterlerim ona göre belirlensin.Biliyorum biraz karışık ve bende biraz karışık anlattım ama sabrınıza bırakıyorum.
Birde bu tarz bir giriş datasını userformda nasıl hazırlarım ki o işi hiç bilmiyorum.

İyiki böyle bir site var....

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki formülleri kullanabilirsiniz.

F2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$3:$A$2000=$E2)*(EĞERSAY(L$2:L$10;$C$3:$C$2000))*($B$3:$B$2000))
G2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$3:$A$2000=$E2)*(EĞERSAY(M$2:M$10;$C$3:$C$2000))*($B$3:$B$2000))
Ayrıca konuyla ilgili olarak Sn. yurttas beyin hazırladığı örnek çalışmaları aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Sumproduct-Topla.Çarpım Fonksiyonu ve Uygulamaları

UserForm hazırlamakla ilgili olarak forumda bir çok konu var. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Selamlar,

Aşağıdaki formülleri kullanabilirsiniz.

F2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$3:$A$2000=$E2)*(EĞERSAY(L$2:L$10;$C$3:$C$2000))*($B$3:$B$2000))
G2 hücresine;
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($A$3:$A$2000=$E2)*(EĞERSAY(M$2:M$10;$C$3:$C$2000))*($B$3:$B$2000))
Ayrıca konuyla ilgili olarak Sn. yurttas beyin hazırladığı örnek çalışmaları aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

Sumproduct-Topla.Çarpım Fonksiyonu ve Uygulamaları

UserForm hazırlamakla ilgili olarak forumda bir çok konu var. Arama yaparsanız ulaşabilirsiniz.

Korhan Bey ne diyeceğimi bilemiyorum.

sadece teşekkür edebiliyorum.