• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül Alınan Sayfanın Değişimi

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Elimde bir dosyam var ve dosyamda data sayfasından yaklaşık on adet sayfaya formüller ile veri alıyorum. Şöyle bir sorunum var data sayfamda bazı yapısal bozukluklar var ve bu çalıştığım programın yavaşlamasına neden oluyor. Sormak istediğim veri alınan formüllü sayfalardaki formülleri bozmadan data sayfasını tekrar silerek yeni sayfa olarak düzenleme yapmak istiyorum. Data sayfasını silip aynı isim ile yeni sayfa oluşturdum ancak formüller bozuldu. Bunun bir çözümü varmı acaba ? Yoksa tek tek on adey sayfanın bütün formüllerini tekrar tek tek yazmam gerekecek. Teşekkürler...

Merhaba,

Bunun için aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Çalışmanıza boş bir sayfa ekleyin. Adı "DATA1" olsun.
Sonra 10 adet sayfanızı mouse ile seçin ve tüm hücreleri seçili hale getirin.
CTRL+H (değiştir) menüsünü açın.
Açılan menüden "Seçenekler" bölümündeki "Tüm hücre içeriğini eşleştir" seçeneğini pasif yapın.
İlk kutucuğa "DATA" yazın.
İkinci kutucuğa "DATA1" yazın ve tümünü değiştir komutunu çalıştırın.

Son olarak "DATA" isimli bozuk sayfanızı silin.
"DATA1" isimli eklemiş olduğunu boş sayfada istediğiniz düzenlemeleri yapın ve son olarak sayfa adını dilediğiniz gibi değiştirin.

Bu şekilde formüllerinizi bozmadan bozuk sayfanızı yenilemiş olursunuz.

Sevgili Korhan Hocam Sayenizde bir şeyler daha öğrenmiş bulunuyorum ve benim için çok lazım olan birşeydi.Asıl çalışmamda deneyemedim yanımda yok. ama bir örnek üzerinde tatbik ettim mükemmel oldu. Sormak istediğim birşey var bu konu ile alakalı. Çalışmamda değiştirmek istediğim sayfa normalde boş bir sayfa ben bu sayfaya makro yardımı ile verileri süzdürüyorum ve oraya atarak formüllü sayfalara dağıtımını yapıyorum. Sormak istediğim bu sayfa boş iken içerisinde herhangi bir veri yok iken yaklaşık 5 mb programı büyütüyor. Sayfayı silince yeni sayfa ekliyorum 5 mb. küçülüyor.Formüllerin olduğu 10 adet sayfadan dolayı yapamıyordum sayenizde çözeceğim.Acaba boş bir excel sayfası içindeki tüm verileri ve biçimlendirmeleri sildiğim halde neden 5 mb yer kaplar? Sadece merak ettiğim için soruyorum.

Merhaba,

Size tavsiyem 10 sayfanızdaki formülleri DOLAYLI fonksiyonu ile yapmanız olacaktır. Bu şekilde "DATA" sayfasını silip yeniden ekleyebilirsiniz.

Mesela;

Kod:
=DOLAYLI("DATA!"&ADRES(1;1))

Bu formül DATA sayfasının A1 hücresindeki bilgiyi alır. DATA isimli sayfayı sildiğinizde başvuru hatası verir fakat formül bozulmaz. Sayfayı yeniden eklediğinizde formül sonuç üretir.

Ayrıca aşağıdaki linklerde dosya boyutu konusu irdelenmişti. İncelerseniz faydalı bilgiler edinebilirsiniz.

Dosya boyutu sorunu
Dosya boyutu ne yapsam küçülmüyor

Sağolun Hocam çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum

Geri