• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formül düzenleme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2003 TR
Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
METİN1 = TextBox1.Value
Set FC2 = Range("B:B").Find(What:=METİN)
Application.GoTo Reference:=Range(FC2.Address), Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=2, Criteria1:="*" & TextBox1.Value & "*"
If METİN1 = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=2
End If
End Sub

B:B sütününa yazdığım isim örnek: mehmet toker yazınca hata veriyor mehmettoker yazınca hata vermiyor.yani boşluk olunca hata veriyor...hayırlı ramazanlar..
not:kod bilgim yok hazır sayfaları alıp onları düzenlemeye çalışıyorum

Ekli dosyalar

c3'e

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";$B3;"'";"!A:G"));1;5));"";İNDİS(DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";$B3;"'";"!A:G"));1;5))

şeklinde yazın ve kopyalayın.

teşekkürler cevap için ama soruyu anlayamamışınız demeyimde anlatamamışım demekki hayırlı iftarlar...

Rica ederim ama hatayı nerede alıyorsunuz, ne hata alıyorsunuz belirtmemişsiniz. Kod bende hata vermiyor. İsimdeki boşluktan oluşan hatalar da index sayfasında oluşuyor. Bunu önlemek için de formüllerde "birleştir" fonksiyonunu kullanmak yeterli.

Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
METİN1 = TextBox1.Value
Set FC2 = Range("B:B").Find(What:=METİN)
Application.GoTo Reference:=Range(FC2.Address), Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=2, Criteria1:="*" & TextBox1.Value & "*"
If METİN1 = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=2
End If
End Sub

B:B sütününa yazdığım isim örnek: mehmet toker yazınca hata veriyor mehmettoker yazınca hata vermiyor.yani boşluk olunca hata veriyor...hayırlı ramazanlar..
not:kod bilgim yok hazır sayfaları alıp onları düzenlemeye çalışıyorum

.

Kodlar buradan alınma:

http://www.excel.web.tr/f133/metin-kutusu-textbox-ile-bazy-veri-turlerini-suzme-t16264.html

Ancak nasıl bir hata alıyorsunuz?

Anlaşılmıyor.

Ayrıca konu başlığınızın "formül düzenleme " sorunuzla ne ilgisi var. O da anlaşılmıyor.

.

Sayın lark ilginizden dolayı teşekkür ederim .. ben sizin yaptıgınız yanlış demiyorum sizin formülle c3 te sıkıntı kalmıyor boşluk bile olsa.. yalınız c1 yeterli olmuyor d1 e1 f1 h1 k1 içinde formüllere düzenleme istiyor .. benim pek fazla ßilgim yok .. eger formülleri yazarsanız uygulaya bilirim .birde ı sutununa şablonda her hangi bir tarih sutununda bir sıraya tarihi yazıp yanına ödeme yazdıgımız zaman en büyük ödeme yazan tarihi index ı sutununda göstere bilirmiyiz teşekkürler.

Demek ki problem anlaşılmış. Öyle bir anlatıyorsunuz ki tamamen alakasız bir şey yapılmış gibi anlaşılıyor. Yapmanız gereken, bir önceki formülünüz ile benim gönderdiğim formül arasındaki değişikliğe bakıp, aynı değişikliği diğer formüllerinize uygulamak.
Kolay gelsin.

teşekkürler lark .. verdiginiz formülü diger sutunlaraa uyguladım sorunsuz.. yalınız k sutununda yapamadım . ekte izah etmeye çalıştıgım bir sorunum daha var.. ödeme yada teslim yazan sıraların tarih sütünündaki bu güne en yakın tarihi index sayfasındaki ' I' 3 hücresinde göstere bilirmiyiz.. Teşekkürler..

Ekli dosyalar

K sütunu için
Kod:
=EĞER($B3="";"";EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";$B3;"'";"!A:G"));1;3));"";İNDİS(DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";$B3;"'";"!A:G"));1;3)))

I sütunu için
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";B3;"'";"!$B$3:$B$100"))="ödeme")*(DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";B3;"'";"!$a$3:$a$100"))=MAK(DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";B3;"'";"!$a$3:$a$100"))))*(DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";B3;"'";"!$a$3:$a$100")))));"";TOPLA.ÇARPIM((DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";B3;"'";"!$B$3:$B$100"))="ödeme")*(DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";B3;"'";"!$a$3:$a$100"))=MAK(DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";B3;"'";"!$a$3:$a$100"))))*(DOLAYLI(BİRLEŞTİR("'";B3;"'";"!$a$3:$a$100")))))

Son düzenleme:
ödeme yapılmadan normal ßir satış için tarih atıgım zaman 00 ocak 1900 olarak sonuç veriyor.. dosya eklemem gerek sanırım

Ekli dosyalar

Geri