Formul kaydirma hakkinda

Excel Vers. ve Dili
2010
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.09.2019
Merhabalar arkadaslar. Bir genel liste ve ayni dosya icerisinde farkli calisma sayfalari mevcut. Genel sayfa dedigim bahsettigim excel dosyasindaki diger calisma sayfasindaki bilgileri cekip toplu bir liste olusturuyor. Simdi bu genel listedeki bir satir icin her hucreye nereden cekecegini belirttim. Ornegim genel sayfanin adi 1. Sayfa. Verileri cekecegi sayfalar ise sirasiyla 2.sayfa 3.sayfa 4.sayfa olsun. Ben genel sayfa yani 1. Sayfaya 2. Sayfadan veri cekmek icin ornegin =2.sayfa!$B $4 yazip 2. sayfanin b4 undeki veriyi cekmis oluyorum burada sknti yok. Ama bunu diger sayfalar icin asagi cektigimde 2. Sayfanin otomatik olarak sirasiyla 3.sayfa 4.sayfa 5.sayfa seklinde kendi kendkne gitmesini istiyorum. Zaten b4 kisminin dehismesini istemedigimden $ isaretleri ile kitledim. Kalan kisimla ilgili yardimlarinizi bekliyorum simdiden tesekkurler :)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Deneyiniz.
Kod:
=DOLAYLI(SATIR(A2)&".Sayfa!B4")

Excel Vers. ve Dili
2010
09.09.2019
Tekrar merhabalar bahsettiginiz formulle ben beceremedim sanirim daha acik bir sekilde anlatayim.
1 adet genel sayfamiz var bu sayfanin ismina icmal diyelim. Bunun haricinde ise sayfa isimleri 2,3,4,5 seklinde devam ederek ilerliyor. Bu bahsettigim sayfalarda kisilerin bir cok bilgileri var anlatim kalabaligi olmamasi acisindan bu bilgileri isim soyisim ve yas olarak varsayalim. Mesela sayfa 2de ahmet aslan 23yas. 3.sayfada mehmet tekir 19 yas seklinde bilgileri girdigimizde bu bilgileri otomatik olarak icmal ismi verdigimiz sayfaya gecirmek istiyorum. Toplamda bahsettigim sekilde 400e yakin sayfa ve her sayfada 15e yakin bilgi mevcut. Yani icmal sayfasinda 400 kisinin 15er adet bilgisi bu sekilde toplanmasi lazim. O sayfalara bilgiler girildikce. Bu konuyla ilgili yardimci olursaniz cok sevinirim destekleriniz icin tesekkurler
Rica ederim.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Belgenizle aynı yapıda birkaç sayfa içeren bir dosyayı aşşağıdaki siteye yükleyerek indirme linkini burda paylaşınız.Manuel bir örnekde olursa doğru sonuça ulaşmak daha kolay olur.
Site linki
https://dosya.la/

Excel Vers. ve Dili
2010
09.09.2019
Tesekkur ederim yarin mutlaka paylasacagim iyi calismalar
Belgenizle aynı yapıda birkaç sayfa içeren bir dosyayı aşşağıdaki siteye yükleyerek indirme linkini burda paylaşınız.Manuel bir örnekde olursa doğru sonuça ulaşmak daha kolay olur.
Site linki

Excel Vers. ve Dili
2010
09.09.2019
Site linki
http://dosya.la/download/38f308b4089b9fa62806250f4e206897.html

örnek olması amacıyla icmal sayfasında bulunan bir kaç sekmeyi el ile doldurdum .

aşağıda bulunan 1-2-3-4 sayfalarına bigiler girildiğinde otomatik olarak icmal sayfasına çekmesi gerekiyor şimdiden teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Dosyanızı indiremedim.Google Chrome indirme işlemlerini engelliyor

Excel Vers. ve Dili
2010
09.09.2019
Alternatif olarak nasıl yükleyebilirim peki?

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Benim konu hakkında bilgim yok.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar gerekli cevabı yazaçaklardır.Yada indiren arkadaş cevap verebilir.

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,
Sn. çıtır 'ın belirtmiş olduğu formülü çalışmanızda şu şekilde kullanabilirsiniz.
icmal sayfasındaki belirttiğiniz örnek sütunlar için: ( ilk 3 sütun için )
- Adı Soyadı ( B2 hücresine ) :
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI(A2&"!C4"));"";DOLAYLI(A2&"!C4"))
- T.C. ( C2 hücresine ) :
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI(A2&"!H4"));"";DOLAYLI(A2&"!H4"))
- Mesleği ( D2 hücresine ) :
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI(A2&"!G9"));"";DOLAYLI(A2&"!G9"))
formüllerini yazıp aşağı doğru çoğaltınız. Diğer sütunlar için formüllerdeki hücre isimlerini değiştirerek gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Ekli dosyayı inceleyebilirsiniz ...

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
09.09.2019
cevaplar için çok teşekkürler. Haluk Bey'in formul cok sade bir şekilde çalışıyor.

@faye_efsane hocam sizin formulun mantıgını kavramaya calısıyorum ilk bastaki eğerin sebebi nedir acaba.Yani işleyişini yazabilmeniz mümkün müdür anlayamadım

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

DOLAYLI(A2&"!C4") formülünü diğer hücreler için çoğaltırken olan Sekme isimlerini alarak çoğaltır. Ancak olmayan bir Sekmeye denk geldiğinde formül #BAŞV! hatası verir. (Örnek çalışma dosyanızda 4 numaralı sekme yok, bu sekmeye gelince formül bu hatayı gösterir.)

Dolaylı formülünün sonucunun hatalı olup olmadığını EHATALIYSA formülü ile belirledik. Eğer formülü ile de koşul içinde kullandık.

Eğer formülünün anlamı da şu şekilde;
Eğer, Dolaylı formülünün sonucu hatalı ise; Hücre Değerini Boş Göster; Dolaylı formülünün sonucu doğru ise Formül Sonucu Değeri Göster.

DOLAYLI(A2&"!C4") ve EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI(A2&"!C4"));"";DOLAYLI(A2&"!C4")) arasındaki bu farkı çalışmanızda uygulayarak daha kolay görebilirsiniz.

Umarım açıklaya bilmişimdir. :)
Saygılarımla, iyi çalışmalar.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Benim önerdiğim şekliyle formül; aradığı sayfayı bulamazsa hata mesajı verir ama sonradan o sayfa eklenirse, hata mesajı vermez.

Ayrıca; Excel'in formüllerde verdiği hata mesajlarını bilinçli olarak izlerseniz, zararını değil yararını görürsünüz. Örneğin; faye_efsane nickli arkadaşın önerdiği formülde hata kontrolu yapabilmek için her hücrede aynı formül 2 defa çalıştırılmak zorunda kalınmıştır. Büyük tablolarda böyle formüller, Excel'i gereksiz yere yorar.

Hata kontrolu yapmak için aşağıdaki tipte bir formül de kullanılabilir..... Daha kısa ama; geri planda yine 2 defa aynı formülü çalıştırır.

Kod:
=IFERROR("";INDIRECT($A5& "!C4"))
İyi çalışmalar,

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010
09.09.2019
Merhaba,

DOLAYLI(A2&"!C4") formülünü diğer hücreler için çoğaltırken olan Sekme isimlerini alarak çoğaltır. Ancak olmayan bir Sekmeye denk geldiğinde formül #BAŞV! hatası verir. (Örnek çalışma dosyanızda 4 numaralı sekme yok, bu sekmeye gelince formül bu hatayı gösterir.)

Dolaylı formülünün sonucunun hatalı olup olmadığını EHATALIYSA formülü ile belirledik. Eğer formülü ile de koşul içinde kullandık.

Eğer formülünün anlamı da şu şekilde;
Eğer, Dolaylı formülünün sonucu hatalı ise; Hücre Değerini Boş Göster; Dolaylı formülünün sonucu doğru ise Formül Sonucu Değeri Göster.

DOLAYLI(A2&"!C4") ve EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI(A2&"!C4"));"";DOLAYLI(A2&"!C4")) arasındaki bu farkı çalışmanızda uygulayarak daha kolay görebilirsiniz.

Umarım açıklaya bilmişimdir. :)
Çok açıklayıcı olmuş çok teşekkür ederim,amacım işimi halledebilmekten ziyade mantığını kavrayabilmek olduğundan böyle bir soru sordum tekrar tekrar teşekkürler

Benim önerdiğim şekliyle formül; aradığı sayfayı bulamazsa hata mesajı verir ama sonradan o sayfa eklenirse, hata mesajı vermez.

Ayrıca; Excel'in formüllerde verdiği hata mesajlarını bilinçli olarak izlerseniz, zararını değil yararını görürsünüz. Örneğin; faye_efsane nickli arkadaşın önerdiği formülde hata kontrolu yapabilmek için her hücrede aynı formül 2 defa çalıştırılmak zorunda kalınmıştır. Büyük tablolarda böyle formüller, Excel'i gereksiz yere yorar.

Hata kontrolu yapmak için aşağıdaki tipte bir formül de kullanılabilir..... Daha kısa ama; geri planda yine 2 defa aynı formülü çalıştırır.

Kod:
=IFERROR("";INDIRECT($A5& "!C4"))
İyi çalışmalar,

.
Açıklamalarınız için tekrar tekrar teşekkürler. yukarıda da belirttiğim gibi sadece mantığını kavramak için sorduğumdan anlatışlarınız gerçekten çok makbule geçiyor.

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba Haluk Bey;

Formülü açıklarken hata verir dedim ama umarım yanlış anlaşılmamışımdır.
Çünkü Sizin
kullandığınız formül için demedim.
Kendi önerdiğim formülün içinden parça parça dilim döndüğünce :) anlatmaya çalıştım.
Yanlış bir anlam ifade ettiysem özür dilerim.