• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formül topla.çarpım

Selamlar,

B5 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((YIL(A!$A$2:$A$1000)=$B$2)*(AY(A!$A$2:$A$1000)=SATIR($A1))*(A!$B$2:$B$1000=B$4)*(A!$C$2:$C$1000))

eklememiş eki şimdi gönderdim

.

B5 hücresine;

Kod:
=SUMPRODUCT(--(TEXT(A!$A$2:$A$11;"aaaa")=D!$A5);--(A!$B$2:$B$11=D!B$4);--(YEAR(A!$A$2:$A$11)=D!$B$2);--(A!$C$2:$C$11))

=TOPLA.ÇARPIM(--(METNEÇEVİR(A!$A$2:$A$11;"aaaa")=D!$A5);--(A!$B$2:$B$11=D!B$4);--(YIL(A!$A$2:$A$11)=D!$B$2);--(A!$C$2:$C$11))

yazıp, sağa ve aşağıya doğru kopyalayın.

.

"(AY(A!$A$2:$A$1000)=SATIR($A1))" formulun içindeki "SATIR" ifadesi buraki anlamı nedir

Selamlar,

Ay isimleriniz sıralı gittiği için bu şekilde kullandım. Eğer sırasız ise Sn. yurttas beyin önerisini kullanın.

AY fonksiyonu ile A sütunundaki tarihlerin hangi aya ait olduklarını buluyoruz. 1 ile 12 arasında değerler oluşacaktır. Ocak ayı birinci aydır. Bu aya eşit bilgiyi sorgulamam için bana 1 değeri gerekiyor. Fakat formülü uyguladığım hücre 5. satırda bulunmaktadır. SATIR fonksiyonu ile A1 hücresinin satır değerini kullanarak 1 değerine ulaştım. Bu şekilde Sorguladığım alandaki tarihlerle bir eşitlik sağlayarak sonuca ulaştım.

Aynı formülü başka bir bir tabloda yapamıyorum

Nerede hata yapıyorum.

Ekli dosyalar

• F.xls
    F.xls
    38.5 KB · Görüntüleme: 22
Selamlar,

YIL hücresi olarak D sütununa başvurmuşsunuz. Fakat hücre C sütununda bulunmaktadır.

"(A!$C$2:$C$1000)" formülün son kısmındaki toplamasını istediğim C sutunundaki değerler gibi (A!$F$2:$F$1000) ile (A!$M$2:$M$1000) sutunlarındaki değerleride toplamam gerekiyor. yani 3 sutundaki değerleri toplamam gerekiyor.((A!$C$2:$C$1000)+(A!$F$2:$F$1000)+(A!$M$2:$M$1000)) yazıyorum olmuyor.aYRICA bununla birlikte başka bir yerdeki toplamamda çalışma kitabının farklı bir sayfasından da bir sutun toplamını formülle getirmem gerekiyor.yardım için tşkler

Son düzenleme:
Merhaba,

Dosya eklemediğiniz için örnek olarak yazıyorum.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A!$A$1:$A$100="a")*(A!$C$2:$C$100[COLOR=red]+[/COLOR]A!$F$2:$F$100[COLOR=red]+[/COLOR]A!$M$2:$M$100))
.

Merhaba,

Eki inceleyin.

.

Ekli dosyalar

benim eklediğim ekteki iki hücredeki formülü tek hücrede birleştirmemiz mümkün mü acaba

Eklediğim dosyadaki formül bu işlemi yapıyor.

.

evet tşkler yapıyor.ben bu iki formülün birleştirilerek tek formül haline getirilirse ben de bu işin mantığını biraz olsun kapmış olacağım o açıdan

Farklı sayfalarda birleştirilmiş hali bu şekilde oluyor.

Diğer türlü.

=ilktopla.çarpım + ikincitopla.çarpım şekilde de olabilir. Fakat bu işlem mantıklı olmaz. Üstelik sayfa sayısı arttıkça + larda artar ve formül hem ağırlaşır hemde yazması ve karekter sayısı uzun olur.

.

"=TOPLA.ÇARPIM(ETOPLA(DOLAYLI("'"&{"VERİ"\"VERİ2"}&"'!K14:K26");$B5&$C$2;DOLAYLI("'"&{"VERİ"\"VERİ2"}&"'!I14:I26")))
hocam bu formülden daha önce kullanmamıştım yada sizlere diğer hocalarıma sorduğum sorularımın cevaplarında yoktu.
bir yada birden fazla sayfa sekmesini kapsayan bi formül gibi
hocam türkçe karşılığı gibi ifade edebilme durumu varmı şöyle sekme veri 1 ve veri 2 lerden K14:K26 aralığındaki verilerden bitişik ifade B5&C2 olan derken ben buraları anlayamadım hocam

Geri