• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formülde koşullandırma nasıl yapılır

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhba

sorunumu ek'teki dosyada örnekle açıkladım yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Bir şey anlamadım maalesef. D2, G2'den büyük olmadığı halde D2>G2 olarak örnek vermişsiniz. Ayrıca her hücreyle ayrı ayrı mı karşılaştıracak, nasıl olacak? Daha ayrıntılı açıklama iyi olur.

küçük te olabilir. Önemli olan D2 (benim fiyatım) diğer markalarla kıyaslayıp durumu saptamak

küçük te olabilir. Önemli olan D2 (benim fiyatım) diğer markalarla kıyaslayıp durumu saptamak

diğer markaların arasında sizden pahalı olanda var ucuz olanda var buradaki kıstas nasıl olacak?

Herhangi bir tanesi sizden daha aşağı fiyata satıyorsa onumu gormek istiyorsunuz?

MErhaba,

Nasıl bir kıyaslama?

Birinci satır için hepsi D'den büyük ne yazılacak?

3 Büyük 1 Küçük vs olursa ne nasıl kıyaslanacak?

işte sorunda bu. D2 benim fiyatım. bundan sonraki yeşil rakamlar rakiplerin. Bunların içinde benim fiyatımdan düşükse benim fiyatım yüksek demektir. Yani rakiplerin bir tanesinin fiyatı benimkinden düşükse benim yüksek olmam, yüksekse düşük olmam gerekiyor

Aklıma en basit çözüm olarak;
H2 Sütununa Analiz gibi bir boş alan aç ve buraya;

Kod:
=EĞER(D2>G2;"BUYUK";"KUCUK")
Ekleyip H2 hücresinede koşullu biçimlendirme verebilirsin.

İşte sen kendine göre "BUYUK";"KUCUK" yazıları ile koşullu biçimlendirmeyi düzeltebilirsin.

Ekli dosyalar

Şöyle bir şey aklıma geldi ama maalesef hata verdi:

Kod:
=KAÇINCI(D2;(D2;G2;J2;M2;P2;S2;V2;Y2;AB2);0)

Bu formülü kullanarak D2'nin o dizide kaçıncı olduğunu bulmak, daha sonra da eğer formülüyle Düşük veya Yükesk yazdırmak. Yani şöyle:

Kod:
=EĞER(KAÇINCI(D2;(D2;G2;J2;M2;P2;S2;V2;Y2;AB2);0)=1;"Düşük";"Yüksek")

Bu formül #YOK hatası verdi nedense!

Yusuf44

teşekkür ederim ama sonuç hepsinde #YOK olarak çıkıyor

Aklıma en basit çözüm olarak;
H2 Sütununa Analiz gibi bir boş alan aç ve buraya;

Kod:
=EĞER(D2>G2;"BUYUK";"KUCUK")
Ekleyip H2 hücresinede koşullu biçimlendirme verebilirsin.

İşte sen kendine göre "BUYUK";"KUCUK" yazıları ile koşullu biçimlendirmeyi düzeltebilirsin.

Bu şekilde sadece G2 yi değerlendirmiş oluyorum. D2 yi aynı satırda yeşil olan fiyatların hepsi ile kıyaslayıp düşük veya yüksek yazması lazım

Şöyle olur:

Kod:
=EĞER(YADA(G2<D2;J2<D2;M2<D2;P2<D2;S2<D2;V2<D2;Y2<D2;AB2<D2);"yüksek";"düşük")

oldu fakat sanırım ben tabloda o veriyi vermedim. Bazı hücreler boş yada 0 sıfır yazıyor. bunların yazdığı satırlarda #DEĞER yazıyor bunu nasıl çözebiliriz

seni yormayım değer leri manuel silip yaptım. tekrar teşekkür ederim

D2'deki formülü aşağıdaki gibi değiştirip diğer yeşillere de kopyalarsanız hatalı hücrelere 0 yazar:

Kod:
=EĞERHATA(C2*D$1;0)

Yusuf bey

biraz işim vardı şimdi gönderdiğiniz formülü inceleyebildim. eğer ve yada ile başlayan formülde düşük fiyat da yüksek olarak çıktı? 4 ncü ve 5 satırlar örnek inceleyebilirsiniz

Verdiğiniz tabloya göre formülde bir hata yok.,

4. sıra, yani sizin 10,00 olan değerinizde; Asaş 9,09, Fil ise 9,16 görünüyor.

5. sıra yani sizin 9,40 olan değerinzide; Asaş 9,34 görünüyor.

formülün yüksek bulduğu diğer satır olan 3. satırda ise sizin 2,72 değerinizde; Asaş 2,00 görünüyor.

Nasıl bir hata olduğunu anlamadım!

Anlamadım size gönderdiğim örnek doğru ama onu parça olarak eklemiştim. Şimdi asıl tabloya bakıyorum 7 sıra ve sonrasında ben düşük olduğum halde yüksek çıkıyor? Bu yeni tabloyu yeniden nasıl ekleyebilirim?

Eskisini ekeldiğiniz gibi ekleyebilirsiniz. Gelişmiş Moda dön düğmesine basın ve açılan sayfada ekleyin.

Geri