• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Formülde yardım

Bu Kısıma not ortalamsı aldırmak istiyorum ama isteğim bir türlü olmadı.
Yapmak İstediğim şu. Notlar toplanıp eğer 45 den 54 den küçük ise 2 55-69 arası ise 3 70-80 arası ise 4 olsun 85+ 5 45 den küçük ise bir oldun. Hücre boş olduğu zaman ise hesaplamaya hiç katmasın yada sıfır yazsın.
2-Ayrıca başka bir hücreye derslerin ortalamlarını toplayıp haftalık ders saatine(30) bölsün ve 3,5 den büyük ise teşekkür, 4,01 den büyük ise taktir alsın. Ayrıca herhangi bir biri varsa ve Türkçe 2 ise teşekkür alamasın. Þimdiden teşekkürler

Bir şeyler yaptım fakat istediğiniz gibi olmuş mu bilemiyorum.

Emeğin için tşk ancak ortalamyı tam olarak almıyor örneğin beş tane 44 bir tane 45 girildiği zaman ortalamyı 2 olarak alıyor oysa bir olması gereki. Bir başka sorunda teşekkür taktir kısmında orada Türkçe 2 olduğu yada herhangi bir notu 1 olduğu halde öğrenci hala belge alabiliyor. Yardımlarınız için şimdiden tşk

Bahsettiğiniz iki problem de kalmadı gibi. Yine de tam emin konuşmak istemiyorum.

=EÐER(YUVARLA(TOPLA(C2:H2)/BAÐ_DEÐ_DOLU_SAY(C2:H2);2)=0;"";EÐER(YUVARLA(TOPLA(C2:H2)/BAÐ_DEÐ_DOLU_SAY(C2:H2);2)<44,5;1;EÐER(YUVARLA(TOPLA(C2:H2)/BAÐ_DEÐ_DOLU_SAY(C2:H2);2)<54,5;2;EÐER(YUVARLA(TOPLA(C2:H2)/BAÐ_DEÐ_DOLU_SAY(C2:H2);2)<69,5;3;EÐER(YUVARLA(TOPLA(C2:H2)/BAÐ_DEÐ_DOLU_SAY(C2:H2);2)<84,5;4;5)))))
Haklısınız, 44 ile 45 arasında 45,5 kriterine dikkat etmemişim. Yukarıdaki gibi düzeltirseniz sorun hallolur.

Geri