• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

formülün sonsuza kadar sürmesi

Excel Vers. ve Dili
2007 ing
merhaba

=AVERAGE(COUNTIF(A:A,1),COUNTIF(A:A,2),COUNTIF(A:A,3).........)

diye devam etmesini istiyorum. sonsuza kadar gidemiyosa 500 lere kadar gelmesi lazım. kolay yolunu bilenlere şimdiden teşekkürler...

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=AVERAGE(IF(COUNTIF(A:A,ROW(A1:A500))>0,COUNTIF(A:A,ROW(A1:A500))))

Dizi formülüdür. Girişini ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile gerçekleştirin.

Formüldeki 500 değerini artırabilirsiniz. Sayım sonucu 0 olanları ortalamaya katmadım. Eğer sıfırlar dahil olacaksa formüldeki "IF(COUNTIF(A:A,ROW(A1:A500))>0," bu bölümü silersiniz.

.

Merhaba

Bunu deneyiniz.
Kod:
=ORTALAMA(EĞERSAY(A:A;SATIR(A:A)))
Dizi formülüdür; ctrl+shift+enter ile giriniz

merhaba
ikinize de teşekkürler
"ömer" in formülü problemi çözdü. fakat daha önce düşünemediğim bir problem ortaya çıktı. A sütunundaki son rakamın ortalamaya girmemesi gerekiyor. çünkü günlük güncellenecek ve kaç tane daha aynı rakamdan yazılacağı belli değil.
örneğin A sütununda 8 tane "1", 6 tane "2", 5 tane "3", 1 tane de "4" var. ( hep bu şekilde bir tane artarak gidecek bu arada ) "4" ün daha kaç gün süreceğini bilmediğimiz için "5"e geçinceye kadar "4"ü ortalamadan çıkartmamız gerek. anlatabildim umarım.

bu arada yazdığımız formülün nasıl işe yaradığını çözemedim. "row"u hiç bilmiyomuşum :)

Merhaba,

Aşağıdaki formülü deneyin.

Türkçe;
Kod:
=ORTALAMA(EĞER(EĞERSAY(A:A;SATIR(DOLAYLI("A1:A"&ARA(2;1/(A1:A5000<>"");A1:A5000)-1)))>0;EĞERSAY(A:A;SATIR(DOLAYLI("A1:A"&ARA(2;1/(A1:A5000<>"");A1:A5000)-1)))))

İngilizce;
Kod:
=AVARAGE(IF(COUNTIF(A:A,ROW(INDIRECT("A1:A"&LOOKUP(2,1/(A1:A5000<>""),A1:A5000)-1)))>0,COUNTIF(A:A;ROW(INDIRECT("A1:A"&LOOKUP(2,1/(A1:A5000<>""),A1:A5000)-1)))))

sanırım ben sorunlarımı kendim çözemiycem. eğer yanlış veya usule adaba aykırı bir şey yapıyorsam uyarın. dosyayı gönderiyorum. sorunları mı da içinde kırmızıyla belirttim. herkes bilsin diye buraya da kısaca yazayım.
1. A sütununda aynı metin veya rakam olan satırların B sütunundaki hücrelerinin ortalama değerleri. bazı fonksiyonlarda ek olarak A sütunundaki son değişken ortalamaya katılmayacak.
2. (B2:B8)/7 (B9:B15)/7 şeklinde sonsuza giden 7 günlük ortalamalar ortalaması
3. bir sütunda yazan metinlerin, kaç dolu satır varsa ona oranı, %lik dilim grafiği.
Ekli dosyayı görüntüle Yeni Microsoft Office Excel Worksheet.xlsx

teşekkürler

merhaba
yüzdelik dilim grafiği problemimi çözdüm
"korhan ayhan" ın verdiği formül hata veriyor. noktalı virgül ve virgül işaretlerini denedim. sonuç değişmedi.
teşekkürler

"ömer" teşekkürler.

verdiğiniz linki incelemiştim. tekrar inceledim. ilk sefere göre bazı şeyleri daha iyi anladım fakat gene de yetersiz kalıyorum. anlatmaya çalıştığım sorunlarımı tekrar düzenledim. umarım daha açıklayıcı olmuşumdur. çoğunlukla problemim IF li fonksiyonları sonsuza kadar uzaması ile ilgili. ve bir de son değerin dikkate alınmaması...
dosyayı tekrar gönderiyorum.

şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle filmciyiz.zip

Merhaba,

Anladığım kadarıyla formülleri düzenledim. Sadece haftalık ortalamayı düzenleyemedim. İşlerim yoğun sakin kafayla onun için tekrar çözüm üretmeye çalışırım. Örnek dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

merhaba
valla nasıl anladınız bilmiyorum ama tastamam doğru çalışıyor formüller. ben şimdi yazdıklarımı okudum. ben bile zor anlıyorum. :)
tekrar tekrar teşekkürler

Geri