Formun en alt satırı hk.

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Merhabalar,

Sürekli bir formda (satır-satır) en alt satırda (tek satır) gelen boş textbox' ların görünmemesi için nasıl bir düzenleme yapabilirim...


Bildiğim kadarıyla yeni data girişi için geliyor.

İyi Çalışmalar.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Merhaba..

Sonrasında gelebilecek soruyu da ön görerek sıkıntınız ile ilgili çözüm önerim..

Formunuzun Özellikler/Veri/Ekleme İzni kısmını Hayır olarak belirleyin.

Form üzerine ekleyeceğiniz bir düğmenin olak yordamına

Kod:
[COLOR=black][COLOR=black]AllowAdditions[/COLOR] = True
[/COLOR]
yazın..

Düğmenizi Kayıt eklemek istediğinizde devreye sokarsınız..

Saygılar..
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Taruz ilginize çok teşekkürler...

Sayenizde epey bir şeyler öğreniyoruz.

Ben affınıza sığınarak bir şey daha sorabilirmiyim?

Forma ekstradan Bir checkbox Check32 ekledim, Fark süre 2000 saati aşanlarda checkbox TRUE olsun diğerlerinde FALSE olsun istiyorum.

Yalnız birini (en üst satırı) OK ledikten sonra hepsi aynı anda işaretleniyor.

Herbir satırda Bağımsız hareket etmesi için ne yapmalıyım?

İyi Çalışmalar dilerim.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Estağfurullah...

Muhtemelen onay kutusunun denetim kaynağı yoktur.

Tabloya, bu onayı adlandıracağınız evet / hayır özellikli bir alan ekledikten sonra (tabii form sorgu kaynaklı ise yeni alanı sorguya ilave de etmeniz gerek) formdaki onay kutusu ile ilişkilendirirseniz sorun ortadan kalkar sanırım..

Selamlar..
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Teşekkürler...
Sorguya ekleyebilirmiyiz?

Selamlar.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Sorun olmaz..

Sorguyu açın, tablodan eklediğiniz yeni alanın ismini çift tıklayın, kendiliğinden alan listesine eklenir..

Kolay gelsin..
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Taruz başınızı ağrıtıyorum da..

Bu onay kutusunun denetimini nasıl sağlayacağız;

bu onay kutusu bir şarta bağlı olarak (doğru/yanlış) durumu olmalı.

Ekli dosyada basit bir örnek yapabilirmisiniz?

Teşekkürler...
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Dışarıdayım..

Bu makinede Access yüklü değil, örneği inceleyemiyorum..

Ne kadarı uyarlanabilir ya da çalışmanızla örtüşür bilmiyorum ama...

Formunuza bağlı tabloya (sorgu bağlı ise, sorguya kaynak oluşturan ilgili tabloya) misal, sureyiasanlar adında bir alan daha ekleyin. Veri türünü Evet - hayır yapın..

Forma gidin, ilave ettiğiniz onay kutusunun özellikler/veri kısmından sureyiasanlar ı seçin.

Form sorguya bağlı ise yukarıda yazdığım yolu kullanarak (Sorguyu açın, tablodan eklediğiniz yeni alanın ismini çift tıklayın, kendiliğinden alan listesine eklenir..) alanı ekleyin. Devamında bir üstteki paragraf geçerli..

Süresi geçmiş kriterdeki kayıtta, kutuyu işaretlediğinizde tüm kayıtlarda değil sadece onayladığınız kayıtların işaretlendiğini göreceksiniz.

İyi akşamlar..
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Teşekkürler,
İyi Akşamlar...
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Merhabalar,

İnsan bir şeyler öğrendikçe peşinden yenileri geliyor.

Böyle bir Form üzerinde Onay kutularının bir kaçını işaretledikten (Ok ledikten) sonra;

Hangi satırlar işaretli ise bu satırlardaki Bildiren Adı alanındaki isimleri bir Listbox'a List34 aktarmak istiyorum ama.
Kod:
Private Sub Command22_Click()
Dim ad As String
.........
.........

If Me.Check32 = True Then
    ad = Me.Bildiren.Value
    Me.List34.AddItem ad

End If
........
End Sub
şeklinde bir kod yazdım ama;
Kod:
Me.List34.RowSource
acaba bu şekilde mi yapılabir?

herzamanki gibi yardımlarınızı esirgemenizsiniz diye düşünüyorum.

İyi Çalışmalar.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Merhaba..

Liste kutunuzun veri kaynağını, ölçütü, onay kutusunun seçili olanları göstermesini sağlayacak şekilde belirlediğiniz bir sorguya dayandırıp; liste, kayıttaki değişiklikleri yaptığınız formda ise ile her onaydan sonrada bu listenin güncelleşmesini sağlamalısınız.. (çok uzun oldu yahu ;))

Önerim sorununuzla uyumsuzsa çalışmanızın son halini ekleyebilirseniz net bir şeyler söyleyebilirm..

Bilgi eksikliğimden sanırım, görüp incelemeden kesin bir şey söyleyemiyorum. Sorununuzu farklı anlamış olabilirim de yani..

Saygılar...
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Taruz son halini ekledim...

İyi Çalışmalar dilerim.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Tamam, düşündüğüm gibiymiş..

Liste kutunuzun satır kaynağını

Kod:
SELECT ArzTakip.Bildiren, ArzTakip.sureyiasanlar FROM ArzTakip WHERE (((ArzTakip.sureyiasanlar)=-1));
yapın..

Onaylı adları Listeye Al etiketli düğmenin tıklanma olayını da

Kod:
Me.List34.Requery
ile değiştirin..

Kolay gelsin..
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Taruz;
Kod:
SELECT ArzTakip.Bildiren, ArzTakip.sureyiasanlar FROM ArzTakip WHERE (((ArzTakip.sureyiasanlar)=-1));
Buradaki benim düşüncem tablodan bağımsız olarak hareket etmesi,
ben form üzerinde manuel olarak onaylayıp yada onayı kaldırırıyorum.

Benim düşündüğüm durum; Listbox' a değer alırken sadece form üzerindeki değerlere bakmalı!

İyi Çalışmalar.
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Taruz aşağıdaki kodla işi çözmüş gibiyim.

Kod:
Private Sub Check32_AfterUpdate()
Dim ad As String

   ad = Me.Bildiren.Value

If Me.Check32.Value = -1 Then

Me.List34.AddItem ad

Else

For i = 0 To Me.List34.ListCount

a = Me.List34.Column(0, i)
        If a = ad Then
            Me.List34.RemoveItem a
        End If
Next i
 
End If


End Sub
Kod:
Me.List34.RemoveItem a
derken sanki şu nolu satırı (satır numarasını belirterek ) sil desek daha kullanışlı olur.

Siz tecrübeli birisiniz? bu hususta ne dersiniz?

Kolay gelsin.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Kusuruma verin, tam anlamadım..

Daha doğrusu anladığım:

Siz sorguyu çalıştırdıktan sonra form üzerinde gözüken kayıttaki isimleri (onaylı olanları tabii) aynı anda listede görmek istemiyor musunuz?

Site bende ağır açılıyor; eğer anladığım gibi ise önerimi şimdiden yazayım..

Listenin kaynağını

Kod:
SELECT frmfark.Bildiren, frmfark.sureyiasanlar FROM frmfark WHERE (((frmfark.sureyiasanlar)=-1));
ile değiştirin..

Listele düğmesinin olay yordamına da

Kod:
If Not IsNull(Me![Text8]) Then
Me.Requery
[COLOR=red]Me.List34.Requery[/COLOR]
End If
FormatBosBoxesAlt
listeyi yenilemeyi ekleyin..



Eğer yanlışsam, düzeltiriz..
Saygılar..
 
Son düzenleme:

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Sn Taruz;
öncelikle Sizin başınızı ağrıttım kusura bakmayın;

Bu onay kutusu olayında; Aslında benim tablo ve sorguyla bir işim yok. Formdaki diğer alanlar sorgudan geldiği için dolaylı olarak ilgilendiyor olabilir.

1- Form açıldığında bütün onay kutuları boş (onaysız) gelecek,

2- Form üzerinde ben elle istediğimiz onay kutularını dolduracağım ve onay kutuları işaretlenen isimler listbox' a düşecek...

3- Onay kutularını Form üzerinde işaretlediğim zaman; Tabloda bir değişiklik olmasın

Sanırım iyi anlatabilmişimdir.
2. madde de anlattığım durumu yukarıdaki gibi çözdüm
1. ve 3. madde de anlattığım durumları çözemedim.

teşekkürler, İyi Çalışmalar.
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Öyle desenize.. :)

Onay kutularının boş gelmesi için Listele düğmesine sayın beab05'in başka bir konu için hazırladığı kod kümesini ilave ettim..

Tamam sanırım.. Değilse devam;)
 

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
3,049
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Onay kutularının boş gelmesi için Listele düğmesine sayın beab05'in başka bir konu için hazırladığı kod kümesini ilave ettim..
Kod:
Dim guncelle As String
guncelle = "UPDATE arztakip SET sureyiasanlar=false;"
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL guncelle
DoCmd.SetWarnings True
..............
işin doğrusu bu kodların işlevini çok çözemedim. ama neyse işimi görüyor.


Tamam sanırım.. Değilse devam
Sizin gibi bir Üstad devam derse; bizim gibi acemilerde soru bitmez. Neyse Ben bu çalışma sırasında kafama takılan şu hususuda öğrenmek isterim.

böyle satır-satır bir formda (10 satır, 20 satır olsun)

Kod:
for ....next[code]  döngüsü içerisinde satırları baştan - sona kontrol edebilirmiyiz?

[code]
For i=1 to satırsayısı


If Me.Check32.Value = -1 Then

...................

end if

next i

yada o anda formda toplam kaç satır var sorusunun cevabını nasıl buluruz?

İyi Akşamlar...
 
Katılım
18 Nisan 2007
Mesajlar
2,053
Excel Vers. ve Dili
Access 2019
Bu kodlar tablonuza (arztakip) gidip tüm kayıtlardaki sureyiasanlar alanını temizleyip(!) size geri veriyor ;)

Belki başka bir çözümü vardır bu işin. Benim aklıma gelen yol bu oldu..

Formdaki her süzmeden sonraki kayıt sayısını bulmak içinde formun üzerine ilişkisiz bir metin kutusu yerleştirin denetim kaynağına da
Kod:
=Say([bildiren])
yapın, kayıt sayısını alırsınız..

İyi akşamlar..
 
Üst