Forwat tipi mailleri düzelten macro

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 TR
üstadlar aklıma bir gün bir soru geldi yarısını yaptım bi kısmında takıldım araştırma yaparken bu sitede çakılı kaldım. Şöyle malum sık sık hepimize forwart edilen mailler gelir bazen bozuk karakterler içeriri dil kodlamasından ötürü bazen de forwart o kadar çokdur ki işte "spacelerle" vaya ">" karakterleri ile doludur.
Bir macro yapayım dedim içine attığım metni otomatik düzeltsin.
Nesini yaptım türkçe karakter içermiyen harfleri türkçeleştirdi mesela bende "ı" boyle gözüken karakter "ı" harfine değiştirdi ">" bunu sildi birde çift boşlukları sildi. (büyük "Ş" ile büyük "Ğ" kodları ilerde gelirse ekliycem çünkü onlar düzgündü bilmiyorum bu yüzden ) Herşey tamam fakat bazı boş satırları silemedim sebebi içinde bir tane space karakteri olduğu için boş görmediğinden olmuyor. Örnek metni ve yaptığım macroyu ekliyorum. Metni boş sayfaya atın bu macro ile çalıştırın eksikleri göreceksiniz.
:) Çok önemli değil tabiki bu macro da, maksat öğrenmek merakımızı gidermek boş vakti olan cevaplasın teşekkürler...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu istediğinizi mevcut kod yapınızla yapmak zor bir döngü kurmak gerekir. Bunun içinde metnin kopyalandığı sütunun alt ve üst sınırını döngüde tanımlamak gerekir. Ekli dosyayı inceleyin. Kodlarınıza gerekli ilave yapılmıştır.

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 TR
Teşekkürler "leventm" programcılık bilmediğimiz için tabiki yeni bir şeyler üretemiyoruz (Allahtan kayıt macro var) ancak olanlar üstünde değişiklik yapabiliyoruz. Ben ufak bir ilave daha yapdım fazladan boşluklar hiç kalmadı.
Ama satır başlarında tek boşlukla başlayan metinlere nasıl bir kod yazabiliriz ? Sadece Boşlukla başlayan satırların başdaki boşluklarını silsin.
Şimdiden Teşekkürler :) ne biliyim insan mutlu oluyor bişeler ortaya çıkınca yoksa hakketen boşuna uğraştırıyorum sizi :icelim:
Değişiklik yaptığım macroyu yolluyorum...

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Döngünün içine aşağıdaki mavi renkli satırı ekleyerek deneyin.

Kod:
For a = [a65536].End(3).Row To 1 Step -1
If Len(Replace(Cells(a, "a"), " ", "")) = 0 Then Rows(a).Delete
[COLOR=blue][B]Cells(a, "a") = LTrim(Cells(a, "a"))[/B][/COLOR]
Next

Kemal Demir

Özel Üye
Kod:
Sub Soldanboşluk()
'Kaçinci Kolon
z = 1
For x = 1 To 10000
yeniden:
If left(Cells(x, z), 1) = " " Then
Cells(x, z) = Left(Cells(x, z), Len(Cells(x, z)) - 1)
GoTo yeniden
End If
Next
End Sub
Yukarıdaki Kod:Soldan Kaç Boşluk varsa Boşlukları silmenizde İşinize yarayabilir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 sp2 TR

Epeyi işime yarayacak. Bilgiler için herkese Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 TR
Aynen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum, çalışmanın son halini ekliyorum. Bari işe yarasın exel dosyamız 2 sayfadır biri maillerden gelen bozuk karakterli yazıları kopyala yapıştır yaptıktan sonra metin düzelt düğmesi tıklanarak son halini alır 2. sayfada örnek bir metin var denemeniz için, bu bana forwatlı bir mail ile gelmişti yazının kaynağını bilmiyorum ama Depremden korunmayıda anlatıyor... :hey: