fotograf düzenleme...

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-07-2022
Herkese merhabalar. Aslında doğrudan excel ile ilgili değil belki sorunum ama bu kadar üstadın olduğu yerde bir çözüm mutlaka gelir diye düşünüyorum :) Şöyle ki, elimde yaklaşık 1700 öğrenci fotografı var ve bu klasörde baktığımda düz duruyor. Ancak bunları aktarmam gereken öğrenci otomasyon programında ise fotografı aktardığımızda sağa veya sola yatık duruyor fotograf. Normalde düz ama sisteme aktarınca sağa sola dönük bir hal alıyor. Çekilirken makinenin yan tutulmuş olmasından kaynaklıdır dediler. Çözüm olarak da fotografı bir kere fotograf düzenleyicide açıp düzenle sekmesine tıklıyor sonra da kaydet diyorum. Yani hiçbir düzeltme yapmıyor sadece açıp düzenle diyip kaydediyoruz. Böylece fotograf sisteme aktarıldığında bu kez düz görünüyor. Ama bu işlemi 1700 fotograf için tek tek yapmaktan daha hızlı bir çözüm var mı acaba ? Bilgisi olan veya alternatif çözümler üretebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

tugkan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe 64 BIT
16-10-2025
Merhaba,
Eğer fotoğrafların hepsi sadece sağa veya sola dönderilecekse dosyaları açmanıza gerek olmadan windowsta fotoğrafların bulunduğu klasörde önce fotoğrafları aratın, daha sonra hepsini seçip sağ tuşa basarak "saat yönünde dönder" veya "saat yönünün tersine dönder" diyerek istediğiniz yöne gelene kadar dönderebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
14-07-2022
Merhaba,
Eğer fotoğrafların hepsi sadece sağa veya sola dönderilecekse dosyaları açmanıza gerek olmadan windowsta fotoğrafların bulunduğu klasörde önce fotoğrafları aratın, daha sonra hepsini seçip sağ tuşa basarak "saat yönünde dönder" veya "saat yönünün tersine dönder" diyerek istediğiniz yöne gelene kadar dönderebilirsiniz.
İlginiz için teşekkürler. ancak yukarda da belirtmeye çalıştığım gibi aslında fotograflar düz duruyor zaten. Yani fotograf düzenleyici ile açtığımda fotorgraf düz zaten. Bahsettiğiniz yöntemi de denedim ama yine de sonuç alamadım nedense. İlk çekim esnasında makinenin yan tutulmuş olmasından kaynaklı dediler. Artık gerisini bilemiyorum:)

tugkan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe 64 BIT
16-10-2025
Anladığım kadarıyla öğrenci otomasyon programı ile ilgili bir problem de olabilir. Varsa o programın ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

Cengiz Demir

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
05-04-2025
PhotoScape 'i yükleyin toplu düzenleyiciyi açın . Deneme için bir kaç resminizi sürükle bırak yapın.
Hiç bir değişiklik yapmadan tümünü kaydet diyin. Seçenekler çıkınca resim kalitesi ayarlarını kontrol edin. Kayıp olmasın istiyorsanız %100 veya yakın bir değer seçin. Kaydet dediğiniz zaman, seçtiğiniz klasörün altına output klasörüne resimler kaydedilecek.
Eğer sorun çözülürse diğer resimlere de aynı işlemi topluca uygulayabilirsiniz.

Eğer sorun çözülmezse
Paint shop pro trial yükleyin. Edit sekmesini açıp, resiminizi açıp, kaydedip kontrol edin. Eğer resim düzeliyorsa;
Toolbardan script kaydete basın hiç bir işlem yapmadan kaydı sonlandırın ve script'e isim verip kaydedin.
Dan sonra menüden Batch Process'i seçin ve tüm resimlerinizi ekledikten sonra, seçeneklerden script'i ve kayıt yaptığınız script'i seçin. İlerleyin. Kayıt seçeneklerine gelince, üzerine kaydet başka yere kaydet vb. gibi seçenekler olacak sizin için uygun olanı seçin ve işlemi uygulayın.

İşlemleri yapmadan önce; her ihtimale karşı resimlerinizin bir kopyasını alıp, onların üzerinde işlem yapın.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
14-07-2022
Anladığım kadarıyla öğrenci otomasyon programı ile ilgili bir problem de olabilir. Varsa o programın ayarlarını kontrol edebilirsiniz.
Otomastyonla ilgili teknik destek birimiyle görüştüm. Cengizözdemir in tavsiye ettiği yolu deneyeceğim bir kez de. Çok teşekkür ederim ilginiz için.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
14-07-2022
PhotoScape 'i yükleyin toplu düzenleyiciyi açın . Deneme için bir kaç resminizi sürükle bırak yapın.
Hiç bir değişiklik yapmadan tümünü kaydet diyin. Seçenekler çıkınca resim kalitesi ayarlarını kontrol edin. Kayıp olmasın istiyorsanız %100 veya yakın bir değer seçin. Kaydet dediğiniz zaman, seçtiğiniz klasörün altına output klasörüne resimler kaydedilecek.
Eğer sorun çözülürse diğer resimlere de aynı işlemi topluca uygulayabilirsiniz.

Eğer sorun çözülmezse
Paint shop pro trial yükleyin. Edit sekmesini açıp, resiminizi açıp, kaydedip kontrol edin. Eğer resim düzeliyorsa;
Toolbardan script kaydete basın hiç bir işlem yapmadan kaydı sonlandırın ve script'e isim verip kaydedin.
Dan sonra menüden Batch Process'i seçin ve tüm resimlerinizi ekledikten sonra, seçeneklerden script'i ve kayıt yaptığınız script'i seçin. İlerleyin. Kayıt seçeneklerine gelince, üzerine kaydet başka yere kaydet vb. gibi seçenekler olacak sizin için uygun olanı seçin ve işlemi uygulayın.

İşlemleri yapmadan önce; her ihtimale karşı resimlerinizin bir kopyasını alıp, onların üzerinde işlem yapın.
Cengiz Bey, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz programı indirdim. Bir yerde daha konuyu araştırırken benzer bir yanıt gördüm. Deneyeceğim, umarım sonuç alırız. Çok teşekkürler ilginiz için..

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Paint veya başka programlar ile uğraşmak yerine LoadPicture ve SavePicture metotları da işe yarayabilir belki...

Cengiz Demir

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
05-04-2025
Rica ederim . Umarım işinize yarar :)
Cengiz Bey, tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz programı indirdim. Bir yerde daha konuyu araştırırken benzer bir yanıt gördüm. Deneyeceğim, umarım sonuç alırız. Çok teşekkürler ilginiz için..