Frame ile hazırladığım arama bulma userformlarını comboboxa çevirebilirmiyiz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Selam Arkadaşlar
Hazırladığım dosyada Plakadan bul ve İsimden bul diye iki userform hazırlamıştım ama pek olmadı çünkü değişiklik yapmak gerektiğinde bir sürü iş çıkıyor kodlara gir yeni eklemeler veya çıkarmalar yap yerlerini değiştir falan uymadı.
Velhasıl işlevler aynı kalmak kaydıyla (yani isimler veya plakalar tıklanınca şu an mevcut olan aynı adreslere başvuracak) bunu combobox'a uyarlamaya çalıştım çeviremedim bir türlü kodları. Bu frame olayını iptal edip combobox yapmak istiyorum.
Ama dert etmedim biliyorumki forumdan (1defa hariç) hiç yanıtsız kalmadım yegane kaynağımız olan bu forumda vakti olan bir üstad soruma boş vaktinde bi el atarsa memnun olurum. Şimdiden Teşekkür ederim.

Saygılar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Sayın fpc teşekkür ederim birde anlatımım yanlış olmuş özürdilerim
(önce sayfa koruma şifresi 2896) kutu başlıklarında plakalar sıra sayfasından çekiliyor örneğin SIRA!D32 gibi sayfa korumasını kaldırıp bakın ben tıklanınca adres olarak bu kutucukları yol göstermiştim. Şimdi sizin yaptığınıza yeni bir şey eklendiğinde sıra sayfasına isim ve plaka yazılacak ardından ilgili sayfayada plaka girmek gerkiyor bul userformunun çalışması için değilmi yanlış anlamadımsa.
isim veya plakalara tıklanınca örneğin
Sheets("GİRİŞ4").Select
Range("B49:H49").Select gibi gidilecek adres kutu başlıklarındaki plakalar olamazmı böylece yeni bilgi eklendiğinde üç yere kayıt girmemiş olsam isim ve plaka yazılınca plakada otomatik olarak kutu başlıklarına yansıyorya o açıdan.
Tekrar teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
Bu isteğim olmazsa olmaz değil olabilirmi diye soruyorum. Çünkü ben denedim sizin adres gösterdiğiniz yerlere formülle yazdım plakaları formülle yazdırılan plaka nosunu tanımıyor hata veriyor ancak birebir elle yazınca oluyor.