Framelerde, BackStyle özelliğini ikame eden özellik hk.

Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Framelerde, Textbox, combobox gibi nesnelerde bulunan BackStyle özelliğini ikame eden özellik başka bir adla bulunmakta mı yada kodla kazandırlabilir mi?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuzu biraz daha açarmısınız.

Excel Vers. ve Dili
Sorunuzu biraz daha açarmısınız.

Bir multipage üzerinde resim yüklü, bu resim ile labellara gerek kalmadan alanlar adlandırılmış durumda, textboxların BackStyle özelliklerini
fmBackStyleTransparent ayarlayarak o işi hallettim ancak framelerde back style yok. yerine başka bir şey koymak mümkün mü?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Frame nesnesinin backstyle özelliği yerine alternatif bir özelliği yoktur. Benim tavsiyem userformun zemin görüntüsünü frame nesnesine arka plan resmi olarak yüklemenizdir.

Not: Apiler kullanılarak bu tip bir özellik kazandırılıyor olabilir. Bunuda googleden araştırabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Frame nesnesinin backstyle özelliği yerine alternatif bir özelliği yoktur. Benim tavsiyem userformun zemin görüntüsünü frame nesnesine arka plan resmi olarak yüklemenizdir.

Not: Apiler kullanılarak bu tip bir özellik kazandırılıyor olabilir. Bunuda googleden araştırabilirsiniz.
Dediğiniz gibi resimden zemin rengine uygun, küçük resimler çıkartıp kullanacağım. Aklıma gelmemişti.

Standart dışı (apiler vs) Alernatiflere açığım.