Futbol maç analizi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14.03.2019
Aslında konuyu Makro bölümünde açmıştım fakat, sanırım makro ile problemi çözmek çok kolay değil. Formüller ile de yapılabileceğini düşünerek tekrar burada açıyorum.
İsteğim , veri tabanında bulunan maç sonuçlarından bazı verileri kriterlere göre belirlemek.
Gerekli açıklamaları dosya içersinde belirttim, yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Çekirdek zengini bir pc'niz varsa eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
14.03.2019
Merhaba;
Çekirdek zengini bir pc'niz varsa eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Sayın muygun,

Çekirdek konusunda bir sıkıntı yok. 1-2 saat beklemek sorun değil. Aslında düşünce çok güzel fakat program çalışmıyor. Sonuç kısmındaki tüm verileri doldurması lazım.Sonuç kısmı o hafta oynanacak maçların listesi. Lig kısmı ise geçmiş maçların bulunduğu veri tabanımız.
Ben eksik tarafı bulamadım, tekrar gözden geçirebilirseniz memnun olurum. Teşekkürler emek verdiğiniz için.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. mrs303;
Tabloda bir sorun göremedim. Ama yapılanı açıklamak gerekirse;
lig sayfasında lig+kod+takımadı örtüşen verilerin başlangıç ve bitiş hafta aralığında kalan verileri toplanıyor yada sayılıyor. (Not: sonuç sayfanızda kod yazılı olduğundan kod kriterinede bakılması gerektiği sonucuna vardım)
Örneklemek gerekirse sonuç sayfasında 19.satırda Kapfenberg takımını ele alırsak
1,2,9,11,15,30 ve 32. haftalarda evsahibi takım olarak maç verisi var ama bu maçların hiçbirinde 116 kod değeri yok. Dolayısıyla tabloda yer almıyor.
Sonuç olarak gönderdiğim dosya üzerinde bir takımı alın. Bir hafta aralığı belirleyin. Sonrada lig sayfasında hangi satırlarla örtüşmesi gerektiğini , sonuç sayfasındaki verilerin ne olması gerektiğini yazın. Buna göre tekrar gözden geçiririm.
İyi çalışmalar.

1.hafta

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
14.03.2019
Mantık güzel fakat şöyle bir sorun var. Kod sayısı önemli bir kriter değil. kod' un olmaması gerekir. Zira kodlar her hafta değişir. SAdece lig kriteri ve son 6 haftada takım adlarının kıyaslaması gerekir. Bu şekilde düzenlemeye çalıştım fakat hata mesajı aldım. Hangi değerleri çıkarmam lazım formülden belirtirseniz sevinirim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba
Lig sayfasında M,N sütununda;
Sonuç sayfasında E,F,G,H,I,J,M,N,O,P,Q VE R sütunlarındaki formüllerde değişiklik gerekli.
Bunları burda tek tek belirlemek yerine tabloyu değiştirip göndermek daha kolay. İstiyorsanız her iki tabloda belirttiğim sütunlarda değişiklik yapılan yerleri gözlemleyebilirsiniz.
Ayrıca;
Eğer belirtilen hafta aralığında lig sayfasında geçen tüm takımları listeleyecekseniz bunu excele yaptırmak daha mantıklı.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
14.03.2019
Sn,Muygun

Ellerinize sağlık. Tam istediğim gibi olmuş ve gayette hızlı çalışıyor 1 dk bile sürmüyor tüm analiz. Fakat küçük bir eksik nokta kalmış.
Örneğin : Sonuş sayfasındaki Bursaspor-Fenerbahçe maçını ele alalım.
2 ve 6. hafta arasında , Bursaspor'un kendi evinde yapmış olduğu 2 maçı gösteriyor. Oysa bursaspor 4. haftada deplasmanda bir maç daha yapmış. Yani Bursaspor'un 2-6 hafta arasında yapmış olduğu lig sayfasında yeralan evsahibi(G) ve deplasman(I) sütunlarını birlikte değerlendirmesi gerekir. Bu tabloda 2-6 hafta arasında sadece Lig sayfası G sütunundaki kriteri değerlendiriyor bu da 2 adet maç yapıyor. oysaki 3 maç olması gerekir.
Ben uğraştım fakat beceremedim. Son bir el atarsanız çok sevinirim. Sizi de biraz fazla uğraştırdım, affınıza sığınarak son düzenlemeyi de yapmanızı rica ediyorum.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ekteki dosyada birşeyler yaptım.
Önemli: Gereksiz yere site yoğunluğunu artırmamak adına lig sayfasında 3. haftadan sonraki veri ve kodları sildim. Tabloyu deneyeceğinizde sayfadaki uyarıya göre eksik veri ve kodları tamamlarsınız.
Ayrıca belirlenen aralıktaki takımları (ev sahibi takımı baz alarak) tabloya yazdırdım. Bu işlem 2. takım içinde yapılabilirdi ama tablo oldukça yoğunlaşıyordu. Bu şekilde kullanabilirseniz deneyin. Sorun varsa tekrar bakalım.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
14.03.2019
Çok güzel olmuş, emeğinize sağlık. Sorun sadece 1 noktada var. Tabloda sonuç sayfasında takımları çift olarak almış ve bütün değerleri eşit. Örneğin inter 2 defa yazmış ve herşeyi aynı.
Bu kısmı düzeltirsek mükemmel sonuca ulaşabiliriz, tekrar teşekkürler , sizi çok uğraştırdım kusura bakmayın lütfen.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
8 nolu mesaj ekini yeniledim. İndirip tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
14.03.2019
Sn, muygun
Program ve formüller mükemmel ve hatasız olarak çalışıyor, gösterdiğiniz ilgi, alaka ve yardımlarınızdan dolayı çok çok teşekkür eder, saygılar sunarım.