G ve H hücrelerinde değer yoksa P VE Q Hücreleride boş olsun

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2016 TR 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23/07/2020
G ve H hücrelerinde değer yoksa P VE Q Hücreleride boş olsun eğer G ve H Hücrelerinde Değer Varsa P ve Q Hücrelerindeki Değer Değişmesin lutfen yardım acil

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Lütfen mesaj başlığınızı soru içeriğine uygun olarak değiştirin, aksi halde mesajınız kaldırılacaktır.

Excel Vers. ve Dili
23/07/2020

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
EĞER G11961 VE H 11961 BOŞSA P11961 VE Q11961 değer almasın boş olsun ama dolu olan satırlardaki rakamlara ve karşılığındaki p ve Q hücrelerindeki rakamlara dokunmasını istemiyıorum böle bi komut varmi anlicaginiz G ve H hücrelerinde değer yoksa P VE Q Hücreleride boş olsun lutfen yardım acil

adaşım değiştiremiyorum sanırım
Merhaba,

Kod:
=EĞER(VE(G11961="";H11961="");"";1)
Biçiminde kullanabilirsiniz..

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
:eek:
Bu kadar bencillik olur mu?
İlk mesajdan 15 dakika sonra mesajı güncelliyorsunuz.
Sadece sizin sorunuzla ilgilenilsin mi istiyorsunuz.

Lütfen diğer üyelerin haklarına daha saygılı olun.

Excel Vers. ve Dili
23/07/2020
abicim güncellemek elde degil yarın istikhak almamız lazım bayrama parasız girecegiz devlet para vermicek patron bir yerden sıkıstırıyo tedaş icin calisiyoruz 1 saniye bile bekliyemezdim saten komutta olmadı neyse...

Hüseyin.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
abicim güncellemek elde degil yarın istikhak almamız lazım bayrama parasız girecegiz devlet para vermicek patron bir yerden sıkıstırıyo tedaş icin calisiyoruz 1 saniye bile bekliyemezdim saten komutta olmadı neyse...

Hüseyin.
Sayın husocan005,

Forumda herkesin kendine göre önemli işleri vardır, muhakkak sizin sorunuzada cevap verilir. Formülde olmayan nedir, daha detaylı bir şekilde açıklama yaparmısınız, mümkünse küçük bir örnek dosya ekleyerek..

.

Excel Vers. ve Dili
23/07/2020
abicim sizin verdiginiz formulu yazdigim zaman rakamlar silinmiyor ben G veya H Hücresinde eğer değer yoksa P ve Q hücrelerindeki değerleri silmesini istiyorum ( boş bıraksın p ve Q hücresini.) eğer G veya H Hücresinde değer varsa P ve Q Hücresindeki değerlerede dokunmasın. ekte örnek var abicim teşekkür ederim simdiden

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
abicim sizin verdiginiz formulu yazdigim zaman rakamlar silinmiyor ben G veya H Hücresinde eğer değer yoksa P ve Q hücrelerindeki değerleri silmesini istiyorum ( boş bıraksın p ve Q hücresini.) eğer G veya H Hücresinde değer varsa P ve Q Hücresindeki değerlerede dokunmasın. ekte örnek var abicim teşekkür ederim simdiden
=EĞER(VE(G2="";H2="");"";1) verilerinizin 2 satırdan başladığı düşünülmüştür..

Bu formülü P ve Q hücrelerinde girerek alt hücrelere kopyalamanız gerekir.

Formülde açıklama,

Eğer G2 ve H2 hücreleri boş ise formülün yazıldığı hücreyi ( yani P2 ve Q2 ) boş bırak, değilse 1 değerini ver anlamına gelir,

Eğer sizinde P2 ve Q2 de herhangi bir formül var ise yukardaki formülde 1 gördüğünüz yerlere P2 için P2 deki mevcut formülünüzü Q2 için Q2 deki mevcut formülünüzü yazmanız gerekmektedir.

Konuyla ilgili resim dosyası değilde küçük bir örnek hazırlayıp foruma eklerseniz daha net cevap verebilirim..

.

Excel Vers. ve Dili
23/07/2020
Dosya ektedir