girdiğim verilerin diğer sayfada gözükür olması

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
ek'te çalıştığım dosya var.haziran sayfasına girdiğim veriler yem takvim sayfasında görünmekte.ancak bunu temmuz ve daha sonra ki aylara uyarlayamadım.bunu nasıl yapabilirim.aslında tablolar otomatik çalışıyordu.aya göre listeleniyordu istediiğim şey ancak bir karışıklık oldu sanırım ve düzeltemedim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dosyayı eklemeyi unutmuşsunuz.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Yine merhaba,

Bu sefer dosya açılmadı, bozuk diyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Hatalarınız;

Temmuz ayına ait sayfanızın adı TEMMUZ 2009 dur. Fakat YEM TAKVİMİ isimli sayfada A1 hücresine sadece ay ismi alınmış. Dolayısı ile formül zaten hata verecektir. Eğer farklı yıllara ait ayları aynı dosyada takip edecekseniz işin içine yılıda dahil etmelisiniz. Eğer dediğim şekilde ise sayfalarınızın isimlerini aşağıdaki şekilde düzenlerseniz sorun kalmayacaktır.

Kod:
OCAK_2008
OCAK_2009
Tabi bu durumda YEM TAKVİMİ isimli sayfadaki A1 hücresindeki formülüde aşağıdaki şekilde düzeltmelisiniz.

Kod:
=ELEMAN(AY(A3);"ocak";"şubat";"mart";"nisan";"mayıs";"haziran";"temmuz";"ağustos";"eylül";"ekim";"kasım";"aralık")&"_"&YIL(A3)

MAYIS VE TEMMUZ 2009 isimli sayfalarda tablonuz 1. satırdan başlarken diğer sayfaların hepsinde 2. satırdan başlamaktadır. Kurgulanan formül 2. satırdan veri alacak şekilde tasarlanmıştır. Bu iki sayfadaki tablolarınızıda 2. satırdan başlayacak şekilde ayarlayınız.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
burada benim anlamdığım bir şey var.
A1 hücresine Eleman formülünü yazıyorsunuz..anladım da,aylar nasıl seçilecek..
a1 hücresine yazılamaz,açılan kutu da yok...

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
tekrar merhaba..iki tablo arasındaki hatayı düzelttim.ancak sizin tarif ettiğiniz yöntem ile olmadı.başka bir yol buldum.sizin dediğiniz şekilde yapamadım gene.benim diğer sorunum şu..temmuz ayına ait sayfada birde civciv sütununa girilmiş veriler var.ancak bu yem takvim sayfasında diğerleri gibi gözükmüyor.çok uğraştım ama yapamadım.bana bunun yolunu öğretebilir miisniz.ben aylara ait sayfaya başka sütunlar eklediğimde takvim sayfasında ki formülü nasıl düzenleyeceğim.daha sonradan yaptığım ilaveleri formüle oturtamıyorum bir türlü..

Ekli dosyalar