Girilen çok sayıdaki veriyi isteğe göre listelemek.

Forumu inceledim ve çok beğendim emeği geçen herkese teşekkür ederim. Excel' e ilgim çok fazla buradan çok şey öğreneceğimi tahmin ediyorum.

Yeni bir çalışma yapacağım bana yol gösterirseniz çok sevinirim. Daha doğrusu nasıl başlayacağımı bilmiyorum.

Örneğin: Yapılan bir işi adı, başlama tarihi bitim tarihi, ...... gibi birden çok veri girilecek. Girilen tüm bu verilerden isteğe göre olanları seçilip liste halinde dökümanı nasıl alınabilir. Basit bir örnekle bilgilendiriseniz çok sevinirim.

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
ComboBox1 = Format(ComboBox1, "dd.mm.yyyy")
End Sub
Private Sub ComboBox2_Change()
ComboBox2 = Format(ComboBox2, "dd.mm.yyyy")
End Sub
Private Sub CommandButton1_Click()
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Set s2 = Sheets("Sayfa2")
s2.Range("a1:c1000").Clear
For sut = 1 To s1.[b65536].End(xlUp).Row
If s1.Range("b" & sut) >= CLng(CDate(ComboBox1)) And s1.Range("b" & sut) <= CLng(CDate(ComboBox2)) Then
s1.Range("a" & sut & ":c" & sut).Copy
s = s + 1
s2.Range("a" & s).PasteSpecial
End If
Next
Application.CutCopyMode = False
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "b1:b" & [b65536].End(xlUp).Row
ComboBox2.RowSource = "b1:b" & [b65536].End(xlUp).Row
End Sub

Örnek

İlginiz için çok teşekkür ederim.

İsteğimi daha rahat ifade edebilmek için aşağıdaki örneği hazırladım. Yardımlarınızı bekliyorum.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Veri sayfa biçimini örnekteki gibi uygularsanız veriyi tasniflemek kolaylaşır.
İyi çalışmalar.

..

İlginiz için çok teşekkür ederim.

Böyle bir durumda her sütunun hücre formatı farklı olduğu için tarihi seçtiğinizde tarih formatını yanlış yazıyor. Parasal değer girdiğinizde sayı formatında yazmıyor. Ben değişik bir alternatif yapmıştım. Her sütunun üzerine makro yaparak istediğim sütnun gizleyip tekrar gösterebiliyordum. Bunu hazırlayandan başkasının kullanması zor olduğu için vazgeçtim. Aslında istediğim veri tabanlı olması. Userform kullanarak yapmayı denedim , bu konuda fazla bilgim olmadığı için yapamadım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.