Girilen değere göre müşteri sıralamasını değiştirmek

Excel Vers. ve Dili
2008 - turkce
öncelıkle bana yardım edecek kısı yada kısılere tesekkur ederım..soyle acıklayayım ıstegımı...

excell dosyasında ..
a musterılerı 10.000 üstü degerı tl bazında
b musterılerı 5000-10.000 degerı tl bazında
c musterılerı 2500-5000 degerı tl bazında
d musterılerı 1000-2500 degerı tl bazında
e musterılerı 500-1000 degerı tl bazında
f musterılerı 0-500degerı tl bazında

ben bu harflendırılmıs musterılerın urun alımlarına yanı tl bazındakı alımlarına bakarakdegerlerı elle yukselttıgıgım zaman benım ıstedıgım tl aralıgına geldıgınde..ornek..

f musterısının yanında yazan 0-500 tl yı ben 700 tl yaptıgım zaman dırek o musterı e musterılerının satırına gecmesını ıstıyorum..ve tabıkı dıgerınınde aynı sekılde tl bazında alımları yukseldıgınde benım atadıgım tl bazındakı degere ulastıgında sınıf atlamasını ıstıyorum kı ben o kısıyı yada musterıyı sınıfında daha mutlu edebıleyım..

bana bunu excellde yapacak bır arkadasım var ıse cok memnun olurum....

sunuda unutmadan soleyeyım.yukarıda belırtıgım sınıflandırmaların altında bırden fazla musterı olacaktır..

bu konu ıle ılgılı yardımlarınızı acıklamalı olarak anlatır yada bana bır ornek yapıp verırsenız ben uzerınde calısmak ısterım..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Sorunuzu örnek dosya ile desteklerseniz sorunun anlaşılması daha kolay olacaktır.

Ekli dosyalar

Mehmet Şahin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - 2013 Türkçe - İngilizce
Üstadımızın çözümü yanında makrolu bir alternatif olsun, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2008 - turkce
benım uzerınde calısmak ıstedıgım dosyayı sızlere aktardım..orada tl bazındakı satıslardan herhangı bırını degıstırdıgım zaman elle..
vermıs oldugum degerın ıcınde yada uzerıne gectıgı zaman kademe atlamasını ıstıyorum..

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Doğru anladıysam eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar