Girilen Harf Veya Kelimeden Itibaren Listenin Geri Kalanini Getirmek

Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
Merhabalar, soru zincirimin bir baska halkasinda su konuda yardim isteyecktim. Yine bu konu da sitede islenmis fakat bu sorum ayni konu altinda sorulmus olsa da pek bir cozume kavusamamis yada ben goremedim ne kadar baktiysam da. Cunku verilmis olan cozum genelde SADECE VE SADECE listenin tepesindeki bos hucreye girilen O ilk harf veya kelimenin oldugu listeyi getiriyor.

Örnekle anlatırsam daha kolay olur. A sutunundaki bir Liste mesela A3 hucresinden basliyor ve epey uzayan bir liste. A1 hucresinde basligim olsun bu liste icin. A2 hucresini de arama motoru gibi kullandigimi farzedelim. A2 hucresinde ben C harfine bastığımda yine bu listede C harfi ile başlayan ilk ismin olduğu yere gitsin istiyorum. Yani listede sadece C harfi ile başlayanlar gelmesin sadece. Liste dursun sadece C harfi ile başlayan ilk isme ilerlesin. ben "Co" yazdigimda direkt zaten "Ca" ile baslayan ifadeleri atlasin mesela. Yazdigim ne ise , ondan itibaren tum listeyi ine gostersin,

Bu saniyorum dizi formulu ile mumkun ama nasil bir formul yazilmali ?

Cok cok tesekkur ederim bu konuda da fikri olup paylasan veya yardimci olabilecek herkese. iyi calismalar.

Son düzenleme:

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Bu yapmak istediğiniz şey zaten Excel de Filitre yöntemi ile yapılabiliyor.

Filitrelemek istediğiniz listenizi seçin Menüde "Giriş" şekmesin de bulunan "Sırala ve Filitrele" yi seçin. Listenizin en üst satırında kendiliğinden ok işaretleri oluşacaktır. Oku tıklatın ve "metin filitreleri" ni seçin.

Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
merhaba dalgalikur tesekur ederim fakat filtreleme ile yapmak istemiyorum cunku her bu listeye yeni veri girildiginde dinamik olarak alfabetik siralaniyor ve her seferinde filtreleme yapmak zorunda kalimca.. filtrelemedenziyade hucreye girecegim harf veya kelimeden itibaren listeyi baslatip geri kalan tum listeyi gosterecek formul cozumu ariuyorum aslinda..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
Merhaba Omer.baran, paylastiginiz tum formullere goz attim fakat anladigim kadariyla bu formuller acilir liste yani data validation yani bir hucreye eklenen veri dogrulama listesindeki seceneklerden istedigimiz tek bir ismi cabuk cekebilmek icin fakat benim istedigim ise soyle bir sey tam olarak. Soyle aciklayayim. A sutunundaki city isimlerinin alfabetik ve unique olarak listelendigi B3:B2000 arasi satirlardaki formule oyle bir ekleme yapilmali ki ben sayet B2 Hucresine bir deger girdigimde Orn.: "Mec", sadece "Mec" iceren listeyi DEGIL de, "Mec" ile baslayan ve sonrasinda gelen tum varolan listeyi bana versin istiyorum . aslinda cok yakin paylastiginiz eski formule saniyorum fakat uyarlayamadim onceden sorulan soru data validation uzerine kurulu oldugundan dolayi..

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Bildiğim kadarıyla kod kullanarak mümkün olabilir.
konuyu anladım ama yine de basit de olsa bir örnek dosya üstünden gitmekte yarar var.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Merhabalar,
İlk mesajınızı okudum bahsettiğiniz olay formüller ile yapmak mümkün değildir.
Formüller ile ne bir hücre seçilebilir nede o hücreye gidebilirsiniz. Bahsettiğiniz olay formüller ile yapılamaz.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhaba.
İstediğiniz aşağıdaki dosyadaki gibi midir acaba?
Dosya burada.

Ayrıca;
Makro ile koşula uyan ilk hücre seçilir. Belge burada.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
Cok tesekkur ederim bzace ve Omer Bey. simdi aslinda daha da aciklamam gerek saniyordum fakat Omer Bey aradigim iste tam olarak paylastiginiz sonuca benzer. asagida paylastigim ornek dosya sizin dosyaniz ve ben uzerine birkac ekleme yaptim ve bununla biraz oynanmasi gerekiyor tekrar yaptiginiz sonuca cikmak icin. Simdi soyle ki: paylastiginiz ve manuel yazdiginiz liste benim orjinal dosyamda baska kaynak hucreden formul ile getiriyorum.. ben bu formulu koydum asagidaki dosyaya. bu formule oyle bir sey koyulmali ki, hem sikliga gore siralayacak tipki orjinal dosyamda ve paylastigim dosyada yaptigi gibi hem de ayni B2 hucresine yazdiginiz bir harf veya kelime oldugunda , en yaklasik oldugu kelimeye gidecek. gitmekle de kalmayip altinda geriye kalan tum diger degerleri de verecek liste sonuna kadar.
Ornegin paylastiginiz dosyada ben B2 hucresine M yazdigim anda M ile baslayanlari alta dizecek(ki sizin dosyaniz bu kismini yapiyor) ve arti M ile baslayanlardan sonra gelen tum listeyi de dizecek. bu mumkun mudur?

DOSYA LINK> http://s2.dosya.tc/server2/xb05qr/hayaletinizi.BARAN.xlsx.html

Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
Korhan Bey maalesef indirip deneyemedim altin uye olmadigim icin. link olarak paylasabilmeniz mumkun mu diye sorucam ama olmaz derseniz de yine de tesekkur ederim

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhaba.
Zaten formülü uzatan şey listenin sonuna ilişkin ve EĞERSAY ile formüle edilen kısım idi. Onu kaldırmak istediğiniz sonucu doğuracaktır.

Benim gönderdiğim belgedeki D4 hücresindeki formülü aşağıdaki ile değiştirip aşağı doğru kopyalayınız.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($B$4:$B$16;KAÇINCI($B$2&"*";$B$4:$B$16;0)+SATIRSAY($D$3:D3)-1;1);"")
Böylece yazdığınız harf/harf grubunun birincisinden başlayıp listenin o'ndan sonraki kısmının tümünü listelemiş olursunuz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Üstteki mesajıma alternatif iki çözüm dosyası ekledim. Deneyiniz.

Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
--Korhan Bey paylastiginiz dosyalari inceledim birinci ornekte BASV! hatasi aliyorum fakat bu hata aslinda sizden kaynakli degil daha cok makroyu aktiflestiren bir kisayol ifadesi miydi acaba?
--omer baran paylastiginiz son formul cozumu aynen istedigim yapti fakat hemen asagida paylastigim dosyada ayrintili sekilde acikladim tam olarak derdimin ne oldugunu. Aslinda sizin cozum olarak sundugunuz formulu elimdeki SIKLIK listesine uyarlamak istiyorum. Yani elimdeki siklik listesini veren formul ile cozum olarak sundugunuz formulu kombinlemek istiyorum ama yapamadim... SIKLIK listesinden kastimi da aciklayayim kisaca, mesela ayni ifade ayni sutunda digerlerine daha fazla ise en ustte yer alir. alfabetik siralama gibi ama bir ifadenin kullanim sikligina gore siralamayi veren bir formul. su sekilde bir dosyada acikladim nedir ne degildir.. cok tesekkur ederim Korhan Bey ve size..

Dosya> http://s2.dosya.tc/server2/ck1rts/hayaletinizi.BARAN2.xlsx.html

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhaba.

12 numaralı cevabımda yer alan formüldeki sütun başvurusunu B yerine D şeklinde değiştirerek uygulamanız (B sütununda değil de D sütununda işlem yapacak şekilde) işinizi görmüyor mu acaba?

Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
Aynen o formul isimi gordu. Zaten C ve D sutunlarini ben kendim ekleyip SIKLIK listesini veren formul ile kombine etmek icin sormustum. C VE D sutunlarini eklemeden once ayben o formulu denedim calisiyor fakat siklik formulunu veren D sutunu icin D2'ye deger girdigimde siklik kontrolu yapan liste icin de ayni seyi yapmak mumkun mudur ?

Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
Aynen o formul isimi gordu. Zaten C ve D sutunlarini ben kendim ekleyip SIKLIK listesini veren formul ile kombine etmek icin sormustum. C VE D sutunlarini eklemeden once ayben o formulu denedim calisiyor fakat siklik formulunu veren D sutunu icin D2'ye deger girdigimde siklik kontrolu yapan liste icin de ayni seyi yapmak mumkun mudur ?

Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
B4ten B20ye random yazili olan isim listesinden , siklik listesini veren D4teki su formul ile
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($B$4:$B$20,ENÇOK_OLAN(EĞER(($B$4:$B$20<>"")*EYOKSA(KAÇINCI($B$4:$B$20, D$3:D3,0)),KAÇINCI($B$4:$B$20,$B$4:$B$20,0)*{1;1}))), "…")
B4ten B20 ye random yazili olan isim listesinden herhangi birini aynen C3e yazdigimizda , C3'e yazili olan isimden itibaren tum listeyi bana veren ve C4e yazdigimiz su formulu

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS($B$4:$B$20,KAÇINCI($C$3&"*",$B$4:$B$20,0)+SATIRSAY($C$3:C3)-1,1),"")
birlestirmek veya kombinlemek mumkun mudur?

Bu iki formulun de gordugu isi tek formulde birlestirmek mumkun mudur?
hala ugrasiyorum yapamadim.