Girilen koordinatlara göre değer bulma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 & 2010 İngilizce
Merhaba değerli arkadaşlar,

Elimde 152 adet X ve Y şeklinde koordinat verisi ve buna karşılık gelen bir değer var. Ben rastgele herhangi bir X ve Y koordinat değeri girdiğimde bana en yakın değeri verecek bir formüle ihtiyacım var. Örnek dosya ektedir, yardımlarınız için çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
.

Nasıl yani?

Sayısal bir örnek verin.

.
Sayin Yurttas excel kendi icinde boyle bir analiz yapabilir mi bilmiyorum, GIS tabanli yazilimlarda bu verilere gore harita cizdirilebiliyor ve harita icerisinde ki her yer icin mevcut degerlerin analizine gore bir deger atayabiliyor.

Yani Adana icin verilen X: 37 Y: 35.35 icin deger V: 368 iken, ben X' i 36 Y' yi 37.50 sectigimde bu belirli nokta icin diger verilerin analizi dogrultusunda bana yeni bir V degeri verebilir mi bunun cevabini ariyorum.

tesekkurler,

Excel Vers. ve Dili
.

Böyle bir şey mi?

.
Sayin Yurttas ilginiz icin tesekkurler, evet boyle bir sey fakat interpolasyonun bir kac cesidi oldugu icin neye gore yapildigini bilmem gerekiyor, ornegin ekteki dokumanda benim calismam icin en dogu olan yontem kuadratik interpolasyon yontemi, sizin yaptiginiz calismada dikkate aldiginiz herhangi bir yontem var miydi ? Kusura bakmayin soruyu sorarken interpolasyon cesitlerinden bahsetmedim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel2007 İngilizce
merhaba
elimde koordinatları bulunan iki farklı tablo var. örneğin biri müşterilerin ev koordinatları diğeri de mağaza koordinatları hangi eve hangi koordinattaki mağaza daha yakındır bunu nasıl buldurabilirim.

Excel Vers. ve Dili
2016 TÜRKCE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-10-2024
merhaba
elimde koordinatları bulunan iki farklı tablo var. örneğin biri müşterilerin ev koordinatları diğeri de mağaza koordinatları hangi eve hangi koordinattaki mağaza daha yakındır bunu nasıl buldurabilirim.
bişey bulabildiniz mi? bende ayni konuya bakiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-11-2021
Dizi kullanılarak bunu çözülebileceğini düşünüyorum.