Girilen sayının kombinasyon sonuçları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X

xlsx

Misafir
Selam Arkadaşlar
A1 hücresine sabit 6 basamaklı bir sayı girdiğimizde bu sayının 6 rakam icersinde sadece bir tanesi farklı olacak şekilde benzer rakam gruplarını almak istiyorum.
örn 123456 olarak girildiğinde bu sayının sonuçları:
123456
623451
523416
..... şeklinde değişerek sonuçları B1de göstersin istiyorum
bunun icin 6 haneyi formül ile kendi içinde değiştirmeyi düşndüm.ancak ifli formül bu sefer çok uzun oluyor.
alternatif ne olabilir.
ben 123456 rakamına bak.soldan birinci rakam 1 ise onu 2 yap ..2 rakamına bak o rakam 2 ise 3 yap şeklinde bir mantık düşündüm.
neler yapılabilir.?

X

xlsx

Misafir
örn

arkadaşlar bu olaya en güzel örnek millipiyango büyük ikramiyenin teselli çıkan numara listesi gibi bir liste oluştursun istiyorum..

X

xlsx

Misafir
kombinasyon

fikri olan var mı arkadaşlar.nasıl yapılabilir.formülü ben kendim kullanırım gerekirse..

X

xlsx

Misafir
zor bi konu seçmişim

arkaaşlar en azından bir fikri olan varmı.Formül şart değil.Ben kendim de bişiler yazmay çalışıyorum.Aklıma kullanacagım formüllere ilişkin fikir gelmiyor.Kilitlendim kaldım.

X

xlsx

Misafir
örnek için cevap

veyselemre tşk ancak benim istediğim tamamını vermesi ve makrosuz bir çözüm.
zaten makro da tam çözüm sunmamış oluyor.örneğin 231456
rakamını vermiyor makro düğmesine bastıgımızda.
123456 aynı zamanda 231456 sonucunu da verebilmeli.
yani tam bir kombinasyon sonucunu görebilmeliyiz
Ben formüllü çözümde MID kullanarak 1-2-3-4-5-6 ayrı ayrı ayırıp.IF-VALUE kullanarak rakamlar için =1 ise 2 yap =2 ise 3 yap gibi uzun bir formül dizisiyle çözüm bulmaya çalıştım ancak çok çetrefilli oluyor..
Kısa yöntem düşünen var mı arkadaşlar...

X

xlsx

Misafir
çözüm hala yok

arkadaşlar buraya dosyayı ekleyemiyorum ancak benim yaptığım yöntemle bu formülleri tek tek yazmak bile çok zor oluyor.bir yerde karışıklık yaptığıma tekrar tekrar kontrol etmek zorunda kalıyorum.
Kolay bir yöntemi olan yok mu?
Mr.Excel neden bunun bi formülünü yapmamış diye düşünmeye başladım

X

xlsx

Misafir
en azından fikri olan var mı?

en azından arkadaşlar bi fikri olan var mı?
6 basamaklı bir rakamı hücreye girdiğim zaman bana o rakamın 1 farklı rakam ile sonuçlarını versin..
neler düşünüyorsunuz aklınıza ne geliyor..?

X

xlsx

Misafir
bulamıyorum

Excelin neden böyle bir özelliği yok merak ediyorum:)
girilen değerlerin kombinasyonunun sonuçlarının listeletebileceğimiz bir özellik çok faydalı olacaktı.fikri olan var mı arkadaşlar.hala arıyorum.

X

xlsx

Misafir
Kodlarla yapılabilir mi

Elinde benzer dosyası ya da farklı bir fikri olan var mı arkadaşlar._

Excel Vers. ve Dili
türkçe
kombinasyon

sanırım sen sayısal loto tahmini yapmak için program yapmak istiyorsun .tamam yaptın diyelim çünkü mümkün ama diyelimki sen sadece 7 sayı şeçtin ve kombinasyon yaptın bu sana 7 kolon oynamanı gerektirir.bu sadece en azıydı. şimdi en yüksek kombinasyonu yazıyorum.diyelimki 49 sayılı kombinasyon yaptın.buda sana tam 13.983.816 adet kolon oynamanı gerektirir.ama ne olursa olsun sen her sferin de kazanırsın.ama oynadıgın sayısalın bedeli aldıgın ikramiyeden fazla olur .6,991,908 ytl olur.ama sana şöyle diyebilirim.google sayısal loto yaz orda programı kullanabilirsin:hey: :hey:

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
öncelikle ardığınız şey permutasyonmu yoksa kombinasyonmu buna karar verin
1 2 3 ün 2li kombinasyonu şu şekilde olur
1 2
1 3
2 3
ama permutasyonda farklı olur 1 2 3
1 2
1 3
2 1
2 3
3 1
3 2
her ikisinin sonuçları farlı olur sanırım yardımcı olabildim ne aradığınızı bilirseniz aradığınızı bulabilirsiniz. GİDECEĞİ YERİ BİLMEYEN GEMİYE HİÇBİR RÜZGAR YARDIM EDEMEZ

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Arkadaşlar emeğe saygımız var bilginiz için eyvallah ama eklediğiniz dosyalar sıkıştırılmış ya rar biçiminde yada zip hasarlı uyarısı veriyor. mail atarsanız sevinirim

vedatcaki@hotmail.com

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...