Girilen Veriye Göre Rengi Değişen Çoklu Satırlar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Başlıkta da belirttiğim gibi, bir sayfada oluşturduğumuz form üzerinde , her satıra girdiğimiz değerlere göre o satırın belirli noktaları arasındaki hücrelerin renklerinin değişmesi konusunda yardıma ihtiyacım var. Koşullu biçimlendirme ile bir yere kadar yaptım tıkandığım nokta, yeterli miktarda biçimlendirme yaptırmıyor. koşulum fazla. Sayın hocalarım ek teki basit taslaga göz atarlarsa çok makbule gececektir. Kolay gelsin der , hayırlı Ramazanlar dilerim.Ekli dosyayı görüntüle 48396

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Ebat sütununa geçince bir form açılacak. İsterseniz bu formdaki ürünlerden seçebilirsiniz. İsterseniz formu kapatıp elle veri girişi yapabilirsiniz. Formdan seçim yaparken çift tıklamanız yeterlidir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın hocam , ne güzel bir işlem yapmışsınız sizi ayrıca tebrik etmek isterim. O kadar hoşuma gitti ki. İnşallah bu başladığımız bir projenin parçası, hep beraber tamamlarız. Ellerinize sağlık sayın hocam.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Evet hocalarım, yine bir sürü problemle karşınızdayım :) Herneyse daha önce yaptığımız bir çalışma üzerinden devam edelim. Ekli dosyayı görüntüle 48579 örnek dosyamızı da koyduk, gerekli sorular ve açıklamalar içerisindedir. Yardım ve çalışmalarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

5. sorunuzdaki renklendirme işlemini örnek dosya üzerinde tarif ederseniz çözüm yolu bulabiliriz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
hocam ellerinize saglık, soru 1 ve 4 un cevabını gayet net şekilde almış oldum. Çokda güzel oldu. Soru 5 deki olayı zaten sizin yazdığınız EBATTUR ve ONAY kısımlarındaki kodda cevabı var. Fakat ben ayarlayamadım doğal olarak. Ebattur ve onay kısımlarındaki işlev renklendirme aynen OT,KYT,KOT,KGT lerdede olacak. birde renk kodlarını istiyorum ki istediğim şekilde renklerini değişebileyim. Yeri gelir çoğaltmak zorunda kalırsam nasıl yapabilirim. sanırım yeterince açık oldu. teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

5 sorunuzuda yanıtlamaya çalıştım. Eksik yönleri varsa belirtirseniz düzeltebiliriz.

Renk kodlarını örnek dosyanın 3. sayfasında bulabilirsiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Selamlar tekrar, Sayın korhan bey ellerinize sağlık, emek ve uğraşlarınız çok hoş, sanırım ben yanlış anlattım , şimdi size daha detaylı örnek yolluyorum , burada gene acıklamalar gayet anlaşılır oldu. Buyrun Hocam.Ekli dosyayı görüntüle 48706 birde hocam , zahmet olacak size ama, renklerin kodları nelerdir onlarıda öğrenebilirmiyim , ilerde değişiklik düşündüğümde . Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Konuyu tekrar hatırlatayım diye up'luyorum, teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

5 nolu mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

Renk kodları 3. sayfada bulunmaktadır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Hocam Mükemmel ötesi olmuş, ellerinize beyninize sağlık. Tam istediğim gibi. Çok teşekkür ederim sayın Hocam.

Excel Vers. ve Dili
2000,tr
sayın uzman hocam, VB de API ileri kullnmakta zorlanıyorum. En başta nesneleri
windowsa tanıtmak için gereken pencerelerin ve nesnelerin Handle ları yok.Delphi den VB ye geçince bu gibi şeyler sıkıntı oldu.Bir öneriniz var mı?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sorunuzun bu konuyla ne alakası var. Lütfen ayrı başlık açarak sorunuzu sorunuz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Korhan Hocam, ebat Türdeki açılan userform alt sayfalara geçildiğinde görünmez oluyor, ekrandan taşar gibi, müsait zamanda bir bakar mısınız, Saygılarımla.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

5. nolu mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.