Giriş kısımındaki bilgilerin diğer sayfaya aktarımı

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkce kullanıyorum
selam arkadaşlar ekli dosyamda kütüphane programı gibi bir belge var ben bu dosyada yapmak istediğim birinci sayfada yazdığım bilgilerin kaydet dediğim zaman ikinci sayfaya alt alta s.no eklenerek kaydedilmesi ve kaydet dedikten sonra bilgi girişi yaptığım sayfadaki bilgilerin silinerek yeni giriş yapmam için hazır olması. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Bu konuda yardımcı olacak kimse yok mu

Excel Vers. ve Dili
bunun yapılması excel de mümkün değil mi acaba?

Excel Vers. ve Dili
sanırım bu dosyadan ümidimi kesmem gerekiyor :(

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
:cool:
Kod:
Sub kaydet()
Dim sh As Worksheet, sat As Long, i As Byte
Sheets("KAYIT").Select
Set sh = Sheets("TEZ")
sat = sh.Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
If sat >= 65533 Then
    MsgBox "TEZ sazyfasında satır doldu." & vbLf & "Kayıt Girilmedi.", vbCritical, "UYARI"
    Exit Sub
End If
sh.Cells(sat, "A").Value = WorksheetFunction.Max(sh.Range("A2:A65536")) + 1
For i = 2 To 9
    sh.Cells(sat, i).Value = Cells(i, 2).Value
Next
Range("B2:B7,B9").ClearContents
Range("B2").Select
MsgBox "Kayıt Girildi." & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
EVREN Bey öncelikle ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim. yalnız kodu yazmama rağmen çalıştıramadım mümkünse dosya yı ekleyerek göndere bilirmisiniz.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sizin dosyanıza ben buton ekleyemedim.Var olanada olmadı.
Bu kodu boş bir standart modüle yapıştırın.
Ve alt+f8 tuşularına bazarak makrolar benceresini açın.
Ve oradan kaydet makrosuna çift tıklayaak çalıştırı.
Kodlarda bir problem yok,çalışıyor.:cool:

Excel Vers. ve Dili
aslında o buton değil şekillerden yapmıştım makronun çalışacağı farklı birseyde olabilir yanin onun buton gibi orada olması şart değil :)

Excel Vers. ve Dili
Dediğiniz yol ile çalışıyor ama alt f8 iki kaz basıp çalıştır diyerek vakıt alıyor daha kolay bir yolu yokmudur acaba rica etsem :)

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
aslında o buton değil şekillerden yapmıştım makronun çalışacağı farklı birseyde olabilir yanin onun buton gibi orada olması şart değil :)
Dediğiniz yol ile çalışıyor ama alt f8 iki kaz basıp çalıştır diyerek vakıt alıyor daha kolay bir yolu yokmudur acaba rica etsem
Zaten problemde orada.
Dosyanızda ne olmuşsa olmuş,Buton eklenemiyor.
Dosyayı ekledim.
ctrl+k tuşalarına basarsanız makro direk çalışır.:cool:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sn hocam ve sn GRANDfather buton oluşturulamaması ve hazır butona makro atanamaması gizli satırlardan kaynaklanıyor.En hızlı şekliyle yapabildiğim bir çözümü ekliyorum.Bundan başka gizli satırları önce gösterip sonra butonu 65536 da değil de 10. satırda tanımlarsanız yine çalışır gibi geliyor..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
CTRL+K işi daha pratikleştiriyor teşekkürler yalnız ufak bir eksiklik olmuş sanırım ilk sayfada yazılan üniversiteyi diğer 2. sayfaya aktarmıyor ve doğal olarak diğer bilgilerde yanlış sutuna denk geliyor bu ufak eksikliğide mümkünse tamamlaya bilirseniz benim için çok makbule geçicek :)

Excel Vers. ve Dili
sayın pelery mesajınızı gördüm kaydet kısmını çalıştırmışsınız cok teşekkür ederim yalnız evren beydeki
CTRL+K işi daha pratikleştiriyor teşekkürler yalnız ufak bir eksiklik olmuş sanırım ilk sayfada yazılan üniversiteyi diğer 2. sayfaya aktarmıyor ve doğal olarak diğer bilgilerde yanlış sutuna denk geliyor bu ufak eksikliğide mümkünse tamamlaya bilirseniz benim için çok makbule geçicek :)
bahsettiğim hata sizin dosyanızda da mevcut son olarak o kısmı da düzenleme imkanınız olursa çok memnun olurum.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sn GRANDfather;

Diğer sayfada da gizlemiş olduğunuz sütunlar bulunduğu için hocamın kodları gayet net aktardığı halde size aktarmıyor gibi görünmüş.O kadar sütunu neden gizleme ihtiyacı duydunuz anlayamadım pek..Sütunlarla ilgili düzenlemelerle beraber Danışman Hoca sütununu da sona taşıdım (Ama sanırım siz onu sileceksiniz ne yapacağınızı bilemediğim için müdahale etmedim.)

Son hali ektedir..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Sayın peleryn bakın sizin yapmış olduğunuz örnekte bir yerden sonra hücrede kayma var ikinci sayfayı kontrol ederseniz göreceksiniz eksiğin nerede olduğunu son ekli dosyanızda da aynı sutun atlama durumu mevcut

Excel Vers. ve Dili
İkinci dosyada hata yokmuş cok özür diliyorum ben dosya isimleri aynı olduğu için ikinci dosya yerine birinci dosyayı açmışım emeği geçen evren peleryn arkadaşlarıma teşekkür ederim :)

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Dosyanız için gerekli olan devrimi Evren hocamız yapmış..Gerisi teferruattı payıma düşen kısmı için rica ederim;)

Excel Vers. ve Dili
Dosyayı kullanırken bir şeyin eksik olduğunu fark ettim kayda girilen Tezlerle girilmeyen tezler karıştığı için bazı tezleri iki kere kaydetme durumu ortaya çıkıyor bunu engellemek için makro ya bir kod ekleyerek TEZİN İSMİ kısmına girilen veri daha önce girilmiş bir bilgi ise BU TEZ DAHA ÖNCE KAYDEDİLMİŞTİR YENİDEN KAYDETMEK İSTİYORMUSUNUZ? KAYDETMEK İSTİYORSANIZ EVET i İSTEMİYORSANIZ Hayır ı tıklayın Diye bir uyarı verdirilebilir mi acaba?

Excel Vers. ve Dili
hafta sonu bir cevap gelmemiş umarım h.içi yardımcı olacak birisi konuyla ilgilenir.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sn GRANDfather merhaba;

Ek'li dosyayı inceleyiniz Tez sayfasına eklenmiş bir tez ismini girmeyi denerseniz kaydet butonuna bastığınızda uyarıyor..

Ekli dosyalar