Gizlenen satırların filtre temizleme işleminden sonra gözükmesi

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-11-2020
Arkadaşlar merhaba. Bir excelde bazı satırları gizliyorum.Bu şekilde satırlar gözükmüyor.İstenilen zaten gözükmemesi.Ama kalan satırlar için herhangi bir filtre uyguladıktan sonra o filtreyi temizle seçeneği ile temizleyince önceden gizlenen satırlar da gözüküyor. Bu istenmeyen durum. Gizli satırların sürekli gizli kalmasını nasıl sağlarız?Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Diyelim verileriniz A:K sütun aralığında.
Görünmesini istemediğiniz satırları gizlemek yerine; veri alanının dışında bir sütuna (örneğin L sütununa)
gizlemek istediğiniz satırlar için belli bir sayı, harf yazıp ardından da eklenen bu sütunu (L sütunu) BOŞ OLANLAR şeklinde filtreleyin.

Sonra da diğer veri sütunları için istediğiniz filtreleri uygulayın veya TÜMÜ seçeneğini seçin, L sütunundaki filtre hep kalsın.
.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
03-11-2020
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Ben de bu şekilde düşündüm ama filtre temizleme işlemini sağ üst köşeden yapıyorum.(AZ harfi ve huni resmi olan yer) Bu sebeple tüm filtreler temizleniyor. Sütun bazlı temizlesem olur ama diğer türlü tüm filtreler temizleniyor.