Merhaba,
Bir arkadaşımdan aldığım dosyaya macro ekleyip kaydetmek istiyorum. macroyu ekleyip .xlsm olarak kaydediyorum fakat ekteki hatayı alıyorum..bu hatadan nasıl kurtulabilirim...macro güvenlik seviyeleride düşürüldü.
Microsoft Office Düğmesi'ni ve sonra da Excel Seçenekleri'ni tıklatın.
Güven Merkezi'ni, Güven Merkezi Seçenekleri'ni ve sonra da Gizlilik Seçenekleri'ni tıklatın.
Gizlilik seçeneklerinin açıklamalarını okumak için bu makalenin bir sonraki bölümüne geçin.
not:
f1 yardımda "gizlilik" diye arayınız.
f1 yardımdan alıntıdır.
not:
ilk mesajda .pps dosyası eklemek nerden aklınıza geldi?
sayın uzmanamele;
hata kutucuğunu alt+printscreen tuşu ile kopyaladım. sonra painte yapıştırıp .bmp ile kaydedip buraya eklediğimde hata verdi...sonra yapıştırdığım hatanın .pps ile daha iyi okunduğunduğunuda görünce öyle yolladım. zaten forumda bu şekilde dosya eklemeyi destekliyo dimi...ama ilk ben oldum sanırım..
güvenlik merkezi (tust center), ardından güvenlik merkez seçenekleri ( trust center settings) seçtim...sonrası gizlilik seçeneklerini bulamadım.
Teşekkürler.
Merhaba;
Gönderdiğiniz örneği açtığımda userformu görüyorum. fakat sonrasında ben sayfa1'in için bir macro yazdığımda örneğin
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Range("d5") = 66
End Sub
deyip çalıştırdığımda bana excelin hata mesajı çıkıyor. bu hata mesjından hata gönderme dediğimde dosya kapanı sonra tekrar açılıyor. Dosyayı hem .xlsm ve hemde .xltm olarak yani kaydette içinde macro kelimesi geçen iki seçenektede kaydettiğimde yine hata mesajı allıyorum..
Acaba bunu bu bu dosyayı yaratan arkadaşım bunu keydederken bilmeden bir kilit falan koymuş olabilirmi. siz benim sayfa1 için bir macro yazıp çalıştırdıığınızda hata alıyormusunuz?
teşekkürler.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.