Grafik Düzenleme

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 - Türkçe
Arkadaşlar merhaba. Excelde çizdiğim grafiği worde aktardım. Ancak şöyle bir sorun var. Aktardığım grafikteki veri adlarını (örnekte word dosyasında daha iyi anlaşılır) söz konusu sütun grafikte yukarıdan ağaı olacak şekilde göstermek istioyrum ancak veri adları ilgili sütunların üstünde yatay olarak duruyor. Yardımcı olabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

manisali61

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Nasıl çözdüğünüzü anlatsaydınız keşke..biz de bilgilenirdik..burası sadece bilgi alma forumu değil,bildiklerini paylaşma forumudur..Sizin mantığınıza göre "İşinizi bitince tamam" yani

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 - Türkçe
Sayın manisalı61,
ben sorunumun basit olduğunu düşündüğümden ve forumda böyle bir soruya rastlamadığımdan dolayı bulduğum yolu yazma gereği duymamıştım. Çözümü tabi ki paylaşırım. (office 2007 kullanıyorum) Wod sayfasına aktardığımız grafiğimize çift tıklayınca yukarıdaki menülerin yanında "Grafik Araçları" diye bir sekme çıkıyor. Orada yer alan "Düzen" sekmesine tıklıyoruz, açılan menüde "Etiketler" bölümünde "Veri Etiketleri" ni tıklayınca "Veri Etiketlerini aç-kapa" seçeneğinden veri etiketlerini aç diyoruz. Böyle yapınca grafiğimizdeki veri etiketleri çıkıyor. Sonra grafikte çıkan veri etiketlerinden birine bir kere tıklatıp aktif hale getirip "Sağ Tıklayıp" Veri etiketlerini biçimlendir diyoruz. Açılan pencerede Sağ tarafta yer alan Etiket Seçeneklerinde sadece "Seri Adını" seçili hale getirip sol taraftaki menüde en aşağıda yer alan "Hizalama" kısmını tıklıyoruz. Sağ tarafta Metin Yönünü Dikey yaptığınızda seri adının yönü değişmiş oluyor...