Grafik ile çalışan tablo'ya yardım eder misiniz

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
örnek'te ki tabloyu incelerseniz ne yapmak istediğimi anlarsınız diye düşünüyorum.yeni excel kullanmaya başlayan biriyim.sorunumun cevabı basit olsa gerek ama ben bir türlü bulamadım.yardımcı olur iseniz çok sevineceğim.

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
Grafik ile ilgili dosyayı şimdi ekleyebildim.

Garfik ile ilgili sorumun ekini yollayamamıştım.şimdi başardım bunu

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyanızı xls olarak kaydedip tekrar eklermisiniz.

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Günaydın sayın demetis,

probleminizi çözebilirim ,dosyanınızı inceledim fakat istediğiniz tam olarak anlaşılır değil.
1) Şöyleki yaptığınız açıklamada aşağıdaki tabloda günlük yumurta değerini tabloda görüyorum fakat grafikte göremiyorum demişsiniz normaldir çünkü grafik yukarıdaki tabloya bağlı.
2) neden aynı iki tablo ve grafik var?
3)bu işi günlük tutmuyor musunuz?yani ayın 31 günü gibi tablo yapsak olmaz mı?

eğer yukarıdaki sorularımın cevapları ile veya istediğinizi daha net ve anlaşılır bir şekilde açıklayıp dönersiniz bu işinizi çok güzel bir kaç makro yardımı ile çözeceğim.Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
sayın nbatman; konuya ilginize teşekkür ederim.sorularınızın cevabını vereyim.evet ben bu tabloyu günlük,her gün için tutuyorum.bu bir günlük rapor gibi.bu tablo ve grafiği her gün oluşturmam gerekiyor.bazı bildiğim formüller ile birbirini takip eder şekilde işimi kolaylaştırdım.ancak grafikte sorunum oluyor.bir türlü randıman sütununu yanda ki garfik ile bağdaştıramıyorum.her gün için uzunca uğraşıyorum.2003 excel' inceledim.galiba orada randıman sütunü ile bağdaştırabilen bir seçnek var ama ben bunu 2007 de bir türlü bulamadım.ayın 31 günü bir tablo yapsak demişsiniz.ben bunu pek anlayamadım.ben o gün için geçerli olan randımanı grafik ile görmek istemekteyim.ama sizin bilginize ve önerilerine açığım.yardımcı olursanız sevinirim.aslında bu gönderdiğim taslak bir tablo idi.orjinal hali biraz daha ayrıntılı ve gelişmiş.kendimce geliştirebildim şimdilik.

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
  • tablodaki veriler otomatikmi geliyor yoksa siz manuel ellemi giriyorsunuz?

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Sizin gerçek kümes sayınız kaçtır.Neden bunu soryorum bu tabloya farklı kümeslerden veriler giriyorsunuz bu doğru bir istatistik almamanıza neden olur.
Çünkü randıman, önce kendi birim içinde değerlendirilir.
Bunun nedeni ise her bir birimin ( kümesin ) şartları ve eleman sayısının birbirinden farklı olmasıdır.Bunadan dolayı ki öncelikle kümeslere göre randıman istatistiği alınır daha sonra genel randıman tablosuna bu kümes randımanları aktarılır ve sonuçlar değerlendirilir.

Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
sayın nbatman;

kümes sayılarında(hayvan sayıları) birbirinden tabii ki farklı..her bir kümesi kendi içinde değerlendirmekteyim.yani o kümesin hayvan sayısı ve ürettiği günlük yumurta .bu yumurtacı kümeslerde kullanılan ve kesin olarak uygulanan randıman hesaplama tekniğidir.hesaplama hatası yok.tek sorunum her gün aynı grafiği yapıyor olmam.yani şöyle bir şey olsa..f12 ile f20 arası değerleri grafikleştir gibi..her gün zaten o sütuna denk gelen değerler için ayrı ayrı grafk yapmak zorunda kalmam.

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Dosyayı yeniden düzenledim

İyi akşamlar Sn.Demetis,

sizin dosyanız üzerinde bir kaç değişiklik yaptım,bu bir örnek bitmiş çalışma değil.
Kabaca mantık şöyle bir çalışma kitabında 1 genel, 14 adet kümes için toplam 15 sayfa olacak.
Genel sayfasında istatistik grafikleri ve bir genel tablo olacak.
Genel sayfasındaki bir combobox ile kümeslere ait veriler genel tabloya çağrılacak böylelikle siz istediğiniz kümese ait günlük verileri görüntülemiş olacaksınız.
Yani her kümese ait bir sayfa ve bu sayfalarda1 aydan oluşan ( 30 gün ) bir tablo ve 3 adet değerlendirme grafiği olacak.
Ayrıca 14 kümesin günlük toplam verilerinin genel toplam tablosu ve grafiğide olacak.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
OFİS==EXCEL 2007 TÜRKÇE
EV == EXCEL 2007 TÜRKÇE
ilginize ve bilginze teşeşkkür ederim.Ancak benim bu şekilde oluşturmuş olduğum bir tablom var.yani aylık olarak kümes kümes görüntüleyebildiğim.ben size onu pazartesi günü yollarım.ancak benim tek isteğim bu basit tablo ile grafiği uyumlu hale getirebilmek.günlük olarak bütün kümesleri görebiliyorum o zaman..ayrı ayrı 14 kümesin günlük çıkan yumurta ve randımanlarını tek sayfada görebiliyorum.ama gene de önerilerinize açığım.çok güzel bir çalışma olmuş.teşekkür ederim.muhakkak yararlanacağım.belki taslak hali biterse daha çok anlayabilirm de ne yapmak istediğinizi