Grafik Renklerini Hücreye Uygulamak

ragnorak

Altın Üye
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
203
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-09-2026
Ekte gönderdiğim dosyada Urun sınıfı altında bulunan hücreleri, örnekteki gibi sayfa altında bulunan grafikteki renkler ile doldurmak istiyorum.
 

Ekli dosyalar

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
15 Aralık 2007
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
2007 [TR], 2013 [TR]
istediğiniz şöyle bir şey mi? A1 hücresine hangi rengi verirseniz, grafikte o renk olur.
renklendir.png
 

Ekli dosyalar

ragnorak

Altın Üye
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
203
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-09-2026
Öncelikle İlginiz için teşekkür ederim. Tam olarak bu şekilde değil. Grafikte "Hammadde", "Yarımamul" vs. hangi renkse, Urun Sınıfı altındaki Hücrelerde yazan "Hammadde", "Yarımamul" grafikle aynı renge boyansın istiyorum.
 

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
15 Aralık 2007
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
2007 [TR], 2013 [TR]
yüklediğiniz dosyada iki farklı grafik olduğu için ben ilk baştaki grafiğe göre kodları yazdım.
ilk pasta grafikte dilimlere istediğiniz rengi verin, daha sonra "Grafiğe Göre Hücre Renklendir" Butonuna basın.
M sütununda M10-M200e kadar kontrol eder, eğer gerekli değişikliği yapmak isterseniz ALT + F11 ile Editörden kodları inceleyiniz. açıklama mevcut.
Makroları etkinleştirmeyi unutmayın.
https://drive.google.com/drive/folders/1jmRu2zrOPnSH1Dv1TuWbd2jxtdlXOat6?usp=sharing
 

ragnorak

Altın Üye
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
203
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-09-2026
Teşekkür ederim bu haliyle çok güzel olmuş. Elinize sağlık
 

ragnorak

Altın Üye
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
203
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-09-2026
Konuyla ilgili olarak grafiğe değeri "0,00 tl" olan verileri almayacak şekilde seri oluşturdum. Dolaysısıyla seri biçimi bozuldu. Mesaj #2 yaptığınız gibi A sütunundaki font renklerini grafik rengi olarak nasıl aldırabiliriz?
 

Ekli dosyalar

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
15 Aralık 2007
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
2007 [TR], 2013 [TR]
tam olarak yaptığınız anlamadım ama şunu deneyin. Offset(0,1) ile Seri değerlerinin hemen sağına karşılık gelen hücreye bakar, değeri 0 ise renk atamaz.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim vAddress As Range
With Sheets("Sayfa1").ChartObjects(1).Chart.SeriesCollection(1)
    Set vAddress = ActiveSheet.Range(Split(Split(.Formula, ",")(1), "!")(1))
    For i = 1 To vAddress.Cells.Count
      If (vAddress.Cells(i).Offset(0, 1).Value) <> 0 Then
        .Points(i).Format.Fill.ForeColor.RGB = ThisWorkbook.Colors(vAddress.Cells(i).Interior.ColorIndex)
      End If
    Next i
End With
End Sub
 

ragnorak

Altın Üye
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
203
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-09-2026
ActiveChart.SetSourceData Source:=Range("A34:A40,F34:F40")" bu şekilde değil. "ActiveChart.SetSourceData Source:=Range("A35,A36,A40,E35,E36,E40")" bu şekilde görünüyor "0,00tl" olan değerleri almadığım için. Bu nedenle
Kod:
   Set vAddress = ActiveSheet.Range(Split(Split(.Formula, ",")(1), "!")(1))
ifadesi işlev görmüyor.
 

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
15 Aralık 2007
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
2007 [TR], 2013 [TR]
Örnek dosyanın son halini paylaşır mısın?
 

ragnorak

Altın Üye
Katılım
4 Haziran 2016
Mesajlar
203
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-09-2026
Son hali #6 mesajda gönderdiğim dosya
 
Üst