Gruba göre sıraya koyma-ekleme

Reo41

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 Tr / En
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-11-2027
Slm arkadaşlar. Şimdi ben bir kan grubu listesi oluşturdum. Bu listenin elimdeki veriler kadar olanını grupladım. Fakat daha sonradan ekleme olduğunda (başka kişiler tarafından) gruplama karışacak.
İstediğim şudur ki; sonradan eklenen bilgiler dahilinde her kan grubunun kendi grup sırasına yerleşmesini istiyorum (karışıklık olmasın, düzenli ve kolay ulaşım olsun düşüncesiyle).
Ayrıca her grubun kendi içinde şehir plaka sıralamasına göre gruplanmasını istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum dosya ektedir.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
dosyanızdan hareketle hazırlanan eki inceleyin.
Not : Ektaki dosya, Aynı zamanda , koşullu biçimlendirme ile ilgili mesajınıza da cevap niteliğindedir.

Ekli dosyalar

Reo41

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
15-11-2027
#sakman26 hocam teşekkür edicem ama nasıl edeceğimi bulamadım. Çok çok teşekkür ederim. Harika birşey yapmışsınız fazlasıyla iş görür tam düşündüğüm gibi :) Yanlız tek bir sıkıntı mevcut onu da benim unutkanlığıma verin, belirtmemişim ama bunu makrosuz yapmak mümkün mü?
En azından sıralama ve koşullu biçimlendirme kısmını. Diğerlerini ben elimden geldiğince yaparım diye tahmin ediyorum. Eksik kaldığım yerlerde yine yardımınıza başvuracağım.
Makrosuz yapmak önemli; şundan dolayı ki; Bu dosya listede yazan herkesin kullanacağı bir dosya olacak ve bu dosyanın herkese hitap etmesi ve herkesin rahatlıkla kullanabilmesi için, exceli hiç bilmeyen bir insana göre tasarlamam gerekiyor.
Tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
selam,
geri dönüş için ben teşekkür ederim..
Koşullu biçimlendirmede makro yok... Makro sadece sıralamada... Onun da sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.
Şöyle düşünelim... Kan gruplarına göre kayıtlar birileri tarafından giriliyor olsun. Bunlar girildikçe aynı listede bunların anında sıralanması makrosuz mümkün olmaz. Girişler için ayrı bir sayfa yapın , girişi yapacak kişilere verin... Siz de oradaki verileri buraya kopyala > yapıştır değerleri olarak kopyalayın. Zaten , exceli hiç bilmeyen denilince , tüm formüllerin de korunmasının sağlanması gerekir diye düşünüyorum...

Reo41

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
15-11-2027
Aslında daha erken geri dönüş yapacaktım fakat araya haftasonu girdi ve vardiyalı çalışınca vs. Emek hiçbir zaman karşılıksız bırakılmamalı diye düşünüyorum ve emeğiniz için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Koşullu biçimlendirmelerin yapamadığım kısmını, sizin yazdığınız formüllerden destek alarak yapmış bulunmaktayım. Hem de yeni şeyler öğrenmiş oldum sağolun.
Formüllerin korumasına gelince, sizinle aynı düşüncedeyim ve bunu zaten sağlayacağım.
Teşekkür ederim

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 , Türkçe
24.01.2019
rica ediyorum..
kolay gelsin..