Grup Oluşturma

Excel Vers. ve Dili
97 tr
Merhaba. Benim için zor ama buradaki arkadaşlar için kolay bir uygulama istiyorum sizden. Ben ilköğretimde öğretmenlik yapıyorum ve şöyle bir uygulamaya ihtiyacım oldu. Girdiğim sınıflarda grup çalışması için grup oluşumda objektif bir uygulamaya ihtiyacım var. Bunun için grupları istediğim sayıda rastgele seçme yaparak oluşturacak bir uygulamaya ihtiyacım var. Fakat sıradan bir uygulama yerine şöyle bir şey yapabilri miyiz acaba? SInıf listesi sayfanın solunda sıralı olacak, sağ taraf için öncelikle kaç grup oluşturacağımı ben belirleyeceğim. ve bir belirleme butonu olacak. Bu butona her tıkladığımda öğrenci isimleri tombala sayar gibi geçecek ve hızlıca bir isim seçilecek (aynen var mısın yok musun yarışmasındaki bir sonraki haftanın yarışmacısı seçildiği şekilde) her grup için sırayla birer birer isim seçimi yapılacak. İstediğim grup için ilk öğrencileri atayabileceğim ya da hepsi rastgele seçilecek. SAnırım biraz abarttım ama program geliştikçe eklemeleri yaparız. Bir de görselliği önemli bunu bu kadar abartmamın sebebi sınıfta projeksiyon ekranında öğrencilerle birlikte uygulacayacağız o nedenle görselliği önemli. KAtkı sunarsanız memnun olurum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu istediğinizi yapmak zor değil. Bir örnek dosya eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız. Ekte daha önce bir soru için hazırladığım bir örnek vardı. İsteğiniz sanıyorum böyle birşey.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
97 tr
Öncelikle ilginize teşekür ederim Levent Bey söylediğim uygulamanın mantığı bunda var fakar bir kaç değişiklikle birlikte örnek bir dosya ekleyerek istediğim uygulamaları içersine ekledim yardımların için teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekte dosyanıza gerekli uygulamayı yaptım. Güzel bir örnek çalışma oldu sanıyorum. Grup sayısını J2 hücresine yazabilirsiniz. Dosyada herhangi bir değişiklik yapmayın. Aksi takdirde kod yanlış işlem yapacaktır. Bir değişiklik sözkonusu ise kodlarıda yeniden uyarlamak gerekir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003 Tr/İng.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.01.2019
Çok güzel , çok faydalı bir örnek olmuş! Emeğinize Sağlık arkadaşlar.
Syg.

Excel Vers. ve Dili
97 tr
Levent Bey öncelikle gerçekten harikasınız çok teşekkür ederim. Uygulamayı denedim her şey yazdığım gibi olmuş. Fakat bir şey dikkatimi çekti, siz öğrencileri isim olarak gelişigüzel geçmişsiniz tamam ama ben soyisimleri ile birlikte yazdım denedim ortadaki ekrana sığmıyor taşıyor bizim yazdığımız isim soyisimi bu ekrana kendisi otomotik sığdırabilir mi, isimler geçerken hızlı hızlı çok önemli deil ama yavaş ve takılmalar oluyor gibi geçiyor son olarak isimler çekilirken buna ses olayını monte edebilir miyiz. İsimler geçerken uygun bir ses isim seçildiğinde bittiğine belirten bir ses gibi. Şİmdiden çok çok teşekkür ederim çok beğendim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Rica ederim. İsim sığmazsa D13 hücresindeki font büyüklüğünü değiştirebilirsiniz. Hızı yavaşlatmak içinse "Öğrenci Seç" butonuna bağlı prosedürdeki 3000 sayısını arttırın. Örneğin 5000 yapın. Son olarak ses ekleme biraz karışık bir iş bu özelliğide eklemeye çalışırım. Ancak bunun için iki ses dosyası kullanmak gerekecektir.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Değerli üyelerimiz

wav formatında trampet ve zil sesinin bu konuya uygun olacağını düşünüyorum. Eğer böyle seslere sahip yada bulabilecek üyelerimizden varsa ve bu sesleri bu başlığa ekleyebilirlerse çok memnun olurum. Bunun dışında uygun olacağını düşündüğünüz diğer sesleride ekleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
97 tr
Tamam levent bey teşekkür ederim ses olayını halledip eklerseniz onun için de minnettar kalırım. Çok yardımcı oldunuz sağolun..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ses olayı için uygun sesleri wav formatında ekleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Ben aradım ama uygun bir ses bulamadım.

bir ekleme isteği

Bu istediğinizi yapmak zor değil. Bir örnek dosya eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız. Ekte daha önce bir soru için hazırladığım bir örnek vardı. İsteğiniz sanıyorum böyle birşey.
Rastgele isim çıkması güzel.bir öğretmen olarak bu dosyayı sınıf içinde kullanmayı sorduğum soruyu bilenler içi 10 puan vermeyi bilemiyenlerden 10 puan çıkarmayı ve en sonunda rapor alarak sınıf listesini görme işlemine çevirmek kolaymı
örnek liste
öğrenci ad kaçkez çıktı puanı
ali 5 20
veli 10 70
hasan 4 -20
gibi
teşekkürler