Merhaba. Benim için zor ama buradaki arkadaşlar için kolay bir uygulama istiyorum sizden. Ben ilköğretimde öğretmenlik yapıyorum ve şöyle bir uygulamaya ihtiyacım oldu. Girdiğim sınıflarda grup çalışması için grup oluşumda objektif bir uygulamaya ihtiyacım var. Bunun için grupları istediğim sayıda rastgele seçme yaparak oluşturacak bir uygulamaya ihtiyacım var. Fakat sıradan bir uygulama yerine şöyle bir şey yapabilri miyiz acaba? SInıf listesi sayfanın solunda sıralı olacak, sağ taraf için öncelikle kaç grup oluşturacağımı ben belirleyeceğim. ve bir belirleme butonu olacak. Bu butona her tıkladığımda öğrenci isimleri tombala sayar gibi geçecek ve hızlıca bir isim seçilecek (aynen var mısın yok musun yarışmasındaki bir sonraki haftanın yarışmacısı seçildiği şekilde) her grup için sırayla birer birer isim seçimi yapılacak. İstediğim grup için ilk öğrencileri atayabileceğim ya da hepsi rastgele seçilecek. SAnırım biraz abarttım ama program geliştikçe eklemeleri yaparız. Bir de görselliği önemli bunu bu kadar abartmamın sebebi sınıfta projeksiyon ekranında öğrencilerle birlikte uygulacayacağız o nedenle görselliği önemli. KAtkı sunarsanız memnun olurum.