gün saat çarpımı

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Kod:
a1 hücresi= 6
a2hücresi=08:00
a3hücresi=a1xa2=48:00 yapmalı
nasıl yapılır
hız cevap verene ödül var....:)

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2026
Dalga geçmek amacın yoksa eğlenmek mi ? Yoksa gerçekten birşeyler öğrenmek mi ?

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
bilginin dalgası olurmu çok araştırdım yok cevabı oyüzden

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2026
O zaman soru şeklinize biraz daha dikkat edin.
Ekteki örneği inceleyin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
malasef ödülü kazanamadınız.

göndermiş olduğunuz örnekte iki sayıyı çarpıyorsunuz. cevabıda saate çeviriyorsunuz. ben bukadar basit bir şey sormadım.

benim sorduğumu tekrarlıyorum.

6 gün X 08:00 = 48:00 olmalı
bu gerçekten bilmediğim bir şey yine açıklama yapayım yanlış anlarsın dalga geçmiyorum.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Yapmak istediğiniz işlem gün bazında bir işlemdir. Normal aritmetik işlemlerde biz 10'luk taban kullanırız. Nasıl ki 10'luk tabandaki işlemlerde sonuç 10'u aşıyorsa basamağı arttırıyorsak günlük bazda yapılan işlemde de sonuç günü aştığında basamak arttırrılır.

Örnek işlemde 6 gün ile 8 saatin çarpımı, 2 güne eşittir. Basamak arttırılması nedeniyle sonuç 48 saat şeklinde yazılmaz ve güne devredilerek genel sayı biçiminde 2 olarak görünür. Hücre biçimini saat olarak ayarlarsanız, sadece saat kısmı görünür. 2 tam günün saat kısmı 00 olduğundan sonuç da 00:00 görünür.

kısacası sorunun çözümü farklı bir yoldan olur mu bilmiyorum ancak 48:00 olarak göstermek excelin mantığına aykırıdır. Tıpkı 5 tabanda yapılan işlemlerde sonuçta 6 rakamının olmaması gibi.

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
bir gün 24 saatir. fakat hücre bicimlendirmede istege uyarlanmışlar arasında:dd bicimi seçildiğinde 24 den fazla saat dilimini göstermek mümkün. fakat çarpım değerini saçma bir rakam olarak getirmekte. ama mutlaka bir yolu vardır.

ben şirketimde access de yapmış olduğum iki program var bunlardan biri izin takip diğeride mesai takip. bu iki programdanda excelle veri alıyorum. izinler veya iste ilgili tüm veriler saatli bir tek yıllık izin gün bazında benim toplam izinli olunan saatleri hesaplamak için günü saat formatına çevirmem lazım ve diğer saatlerle toplayarak bir kişinin izinli olduğu saat toplamını göstermem gerekmektedir.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Belirttiğiniz biçimi seçince sonucu 48:00 olarak gösteriyormuş. Siz farklı olarak ne istiyorsunuz ki!?

Naçizane, eğer saatleri toplayıp güne çevircekseniz saatleri saat formatında değil de sayı formatında alıp daha sonra güne çevirmeniz daha uygun olmaz mı? Bir hücrede sayı formatında saatler, bir hücrede sayı formatında dakikaları alıp, daha sonra bunları birleştirerek güne çevirmek daha kolay olur bence.

Bir de madem size gün olarak toplamı lazım, çarpım sonucunu sayı formatında aldığınızda kaç günse onu gösterir, o işinize yaramıyor mu?