Soru GÜNLÜK AKARYAKIT FİYATINI OTOMATİK GETİRME

Uguruluocak

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-01-2026
Merhabalar

Aşağıda paylaştığım excel görüntüsünden de anlaşılacağı üzere; "C2" sütununa "A2" deki tarihte o günün dizel yakıt fiyatını "B2" sütununda yer alan tutara bölerek otomatik getirmesini istiyorum. Tıpkı günlük kur çeker gibi ülkemizdeki mümkünse İSTANBUL ' daki fiyatı ile. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

257792

walabi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

excel 2013
06-08-2025
Merhaba, Sorunuz eksik gibi.

Şöyleki , günlük kurlar merkez bankasının internet sitesinden aldırılır. Siz akaryakıt fiyatlarını internet sitesi üzerinden aldırmak istiyorsanız, öncelikle ilgili internet sitesini paylaşmanız gerekir. Örneğin, aşağıda Petrol Ofisinin sitesinde olduğu gibi,

Kod yazabilecek kişilere verilerin nereden alınması gerektiğini izah edebilirseniz, destek almanız kolaylaşır.

Uguruluocak

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
22-01-2026
Hocam teşekkür ederim, hatırlatmanız için fakat doğru sitenin hangisi olduğunu bilemediğim için o konuda bir ek sunamadım. Ancak işaret ettiğiniz firma diğerleri gibi birbirine eşit olduğundan dolayı uygundur.

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Günlük akaryakıt fiyatları en yüksek hacimli 8 firmanın fiyatlarının ortalaması üzerinden yapılır. adres bu;
https://bildirim.epdk.gov.tr/bildirim-portal/faces/pages/tarife/petrol/yonetim/bultenSorgula.xhtml
ama tarihi siz seçiyorsunuz otomatik nasıl yapılır bilemiyorum. kolay gelsin.

chatgpt ye sordum. soruyu buraya da yazayım. sanırım otomatik çekme olmuyormuş ama uzmanlar daha iyi bilir. sizde soruyu sorup yapay zekadan bilgi alıp fikir edinebilirsiniz. Soru;

epdk nın sitesi üzerinden günlük akaryakıt fiyatları excele nasıl aktarılır. mesela ben exceli açtığımda bugünün 03.06.2025 tarihine dair benzin, motorin fiyatları; belirleyeceğim hücrelere otomatik gelsin. fiyatların güncellendiğine dair ben ilgili sayfayı açtığımda da bana bilgi verilsin. eğer excel fiyat güncellemesi yapamıyorsa buna dair de bilgi versin. epdknın fiyatlarının alındığı linki vereyim. https://bildirim.epdk.gov.tr/bildirim-portal/faces/pages/tarife/petrol/yonetim/bultenSorgula.xhtml

Son düzenleme:

catalinastrap

Özgür ALTAY
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO /64 bit /Türkçe
Merhaba,
Ekte istediğiniz gibi bir şey yaptım. İnceleyip dönüş yaparsınız.

Ekli dosyalar

Uguruluocak

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
22-01-2026
Hocam teşekkür ederim fakat burada tarih ve fiyat var. Ben yeni bir tarih yazdığımda fiyat gelmiyor. Ayrıca formülleri göremedim.

catalinastrap

Özgür ALTAY
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO /64 bit /Türkçe
formül yok makro var içinde çalıştır dersen otomatik yapar.
Yada şöyle yapayım bir buton ekliyorum ona tıklarsan işlemler otomatik yapılır.

Ekli dosyalar

Uguruluocak

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
22-01-2026
Hocam çalıştırdım çok teşekkür ederim. Bunun formülünü yazabilir misiniz peki mümkün mü, macro olmayan?