günlük girilen değeri ay ve yıla otomatik toplama

Excel Vers. ve Dili
ofis 365
günlük girdiğim değerlerin ay ve yıl kısmına otomatik olarak toplanması mümkün mü. tabi bu arada hergün günlük kısmı değiştirdiğim için aylık ve yıllık bölümde bir önceki günün toplamı sabit kalmalı yardımcı olursanız sevinirim link verirsenizde olur aradım bulamadım

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
nereden alacak bilgileri acıklamanız yetersiz olmuş biraz daha acıklama eklemeniz anlasılır olması için buna dikkat edilmesine ozen gosterin

usubaykan

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ev : Office Excel 2003
İş : Office Excel 2003
Merhaba

Tablonuzun bu hali ile işleminizi gerçekleştirmek için makro kullanmak gerekmektedir. Bunun yerini günlük bilgilerinizi girebileceğiniz bir data sayfası oluşturup bu sayfadan şuanda kullandığınız tabloya formüllerle bilgiler rahatlıkla aktarılabilir. Bu şekilde çözüm uygun mudur?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
ofis 365
günlük kısımda ki toplamın aylık ve yıllık bölüme hergün aktarılmasını istiyorum. hergün günlük kısmı aylık ve yıılık bölüme kendim toplayarak ekliyorum. bazen dalgınlıkla yanlış yazdığım oluyor bazen eklemeyi unutuyorum. o yüzden ben günlük satışı girdiğimde y5 hücresindeki değerin Y6ve y7 hücresine yani aylık ve yıllık kısıma toplanarak geçmesini istiyorum. İnşallah bu sefer anlata bilmişimdir:) aslında basit bir anlatımı vardır ama acemi olduğum için nasıl anlatacağımı pek bilmiyorum.. tabi o çüzümde olur yeterki işimizi görsün

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Yapmak istediğiniz bence pek mantıklı değil.
Nedeni ise yazdığınız günlük tutarın yanlış girildiğini düşünün. Bunu düzeltmek adına tekrar hata yaptığınızı (yanlış tutar girdiğinizi) varsayalım. 2 giriş öncesi doğru toplamı hatırlayabilecekmisiniz?
Ekteki tabloyu inceleyin. Bence daha kullanışlı.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
ofis 365
elinize sağlık güzel bir çözüm bulmuşsunuz