Günlük Kasa Hesabından Oluşan Tabloya İlave

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Ek'li dosyada, sağda oluşan tabloya, veri alırken bir seçenek (firma) daha ilave etmek, böylece Ay-Kod ve Firma'ya göre tabloyu oluşturmak istiyorum.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Dizi formülü olmaksızın, yardımcı sütun kullanılarak bir öneride bulunmak istedim.
Eklediğiniz belgede L sütununu yardımcı sütun olarak düşündüm (elbette başka sütunu da kullanabilirsiniz
ama bir sonraki formülde bu sütuna yapılan atıfı da değiştirmeniz gerekecektir) ve buna göre;
-- L4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın (A sütunundaki son dolu hücrenin bulunduğu satıra kadar kopyalanacak);
Kod:
=EĞER(YADA($F$1="";$G$1="");"";EĞER(VE(AY(A4)=AY("1 "&$G$1&" "&$F$1);YIL(A4)=$F$1;EĞER($I$1="";C4<>"";C4=$I$1);EĞER($H$1="";B4<>"";B4=$H$1));MAK($L$3:L3)+1;""))
-- G4 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın, sağa (K sütununa kadar) ve aşağı doğru (34'üncü satıra kadar) kopyalayın.
(Mevcut son satır numarası olan 97 sayısını da A sütunundaki son dolu hücrenin satır numarası olarak düzeltmeyi unutmayınız)
Kod:
=EĞER(SATIR()-3>MAK($L$4:$L$[B][COLOR="Red"]97[/COLOR][/B]);"";İNDİS($A$4:$E$[B][COLOR="Red"]97[/COLOR][/B];KAÇINCI(SATIR()-3;$L$4:$L$[B][COLOR="Red"]97[/COLOR][/B];0);SÜTUNSAY($F$1:F1)))

Artık AY/YIL/FİRMA/KOD (ay ve yılın boş olmayacağını varsaydım, firma ve kod seçimi yapılsa da yapılmasa da olur) kriterine göre liste edebilirsiniz.
L sütununa öngördüğüm formül içerisindeki VE işlevi parantezi içerisine varsa başka kriter (örneğin GÜN kriteri) de ekleyebilirsiniz elbette .

Son düzenleme:

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Sayın Ömer BARAN merhaba,

Duyarlılığınız, çözüm ve açıklamalar için teşekkür ederim,

Formüller işlevini yapıyor, sorun yok,

Tek sıkıntı olabilecek olan ; "A" sütunundaki son tarih idi, onu da son satırı tahmin edip (Örneğin ; A1000) oraya 31.12.2015 yazarak sorunu aşabildim.

Tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla.