Günlük ve Aylık Rapor Almak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Günlük raporda yukarıda tarih seçildikten sonra, seçilen tarihe ait verileri listeletmek istiyorum. Her ürünün döviz türü farklı bu sebeple toplamda hepsini TL ye çevirtmem lazım.Günlük toplamda o güne ait toplam fiyatların TL cinsinden toplamını vermesi gerekiyor. Genel toplamda ise bu tarihten önceki tüm toplamların toplamını vermesi gerekiyor.Ortalamada ise örneğin 05.07.2013 tarihine kadar Temmuz ayına ait toplam 5 gün var. Bu 5 güne ait toplamın ortalamasını alması gerekiyor. Ortalama alırken örneğin 04.05.2013 tarihine ait veri olmasa dahi o günüde ortalamaya alması gerekiyor. Ortalamalarda sadece Pazar günlerini hesaba katmaması gerekiyor.Yalnız günlük ve aylık kayıtların tam olarak kaç satır kayıt olacağı belli olmadığı için alttaki toplam kısımlarını nasıl düzenleyebiliriz?

Ekli dosyalar

kemal turan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-10-2032
Merhaba,
Excelde pıvot table özelliği çok güçlü bir raporlama özelliğidir.
Bununla ilgili bir örnek yaptım.Bakın işinizi görecek gibi.
Günü seçtiğiniz zaman veriler otomatik olarak değişiyor.
Pıvot table ile ilgili bilginiz yok ise araştırıp bu özelliği öğrenmenizi tavsiye ederim.
Yalnız ortalama hususunda karışık bir formül gerekiyor.Bunda da ustadların yardımı gerekiyor.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Pivot tabloyu biraz bilgim var lakin burda çokta istediğim gibi bir rapor olmadı. Çünkü örneğin 7 temmuzda ki raporu alırken 7 temmuzdan önceki günlerin toplamını genel toplamda almıyor. Ortalama konusunda yardımcı olabilecek kimse yok

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
yardımcı olabilecek hiç mi kimse yok. Rica ediyorum lütfen yardımcı olun.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
değerli üstadlar lütfen yardımcı olun.