Soru Günü Gelenler ve Geçenleri hatırlatma?

mars2

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
2019 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-03-2026
İyi Günler;
Listem mevcut, Bu listenin "B" sutundaki hücrelerde Taşınmaz No, "N" sutunudaki hücrelerde isim, "Q" sutunundaki sutundaki hücrelerde ise Bitiş tarihi bulunmaktadır. Ancak, Q sutunuda hücrelerde her yılın bitiş tarihi alt alta bulunmaktadır. Örneğin
22.07.2018
22.07.2019
22.07.2020 gibi
Yapmak istediğim ise bulunduğumuz yılda günü geçenlerin taşınmaz nosu .. ad gününü veren makro ile msbox (115 nolu dosyadan hüseyin 13.07.2020) şeklinde veya ayrı bir sayfa rapor olarak aktarmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Merhaba,
Öncelikle kullandığınız excel versiyon detayını profilinizde göstermeniz yapılacak yardımın sizin bilgisayarınızda çalışıp çalışmayacağı hakkında önemli bilgi verebilir , zira xlsx fonksiyon formül veya xlsm kodlama ile mi daha iyi çözüm sunulabilecekse yardımcının kararını etkiler.

İkinci konu ise dosyanızdan bir şey anlamak zor , zira izahta taşınmaz no deseniz de dosyanızda yok , dolayısı ile hangi sütun bunu içerecek belli değil.

Üçüncü sorun ise bir hücrede 5 tarihi bulmak için formül hazırlamak zorlayıcıdır. İçinde tüm sütun başlıkları olan ve altında da bir kaç atmasyon ama görmek istediğiniz düzende bilgi içeren bir dosya ,ne tip bir yardım ile çözüleceğine kararı kolaylaştırabilir. Fonksiyon formüll dışında userform kodlaması da kullanılabilir

mars2

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
2019 - Türkçe
26-03-2026
Sayın cems,
İlginize teşekkürler,

office pro 2016

B sutun Taşınmaz No (112 vb)
N sutunu İsim( Veli vb)
Q sutundaki hücrelerede bitiş tarihleri ( kaç yıldan itibaren başlamış ise bitişi de ona göre, 4 yıl veya 5 yıl olacak diye bir kural yok. Mesela 2018 yılında bitiyorsu 3 yıl olacak veya daha fazlada olabilir)
Başlangıç ve bitiş tarihlerin manuel olarak girmekteyim.

Yılı içinde ( 2020 yılında bulunduğumuzdan temmuz ayı içinde süresi bitenlerin (msgbox şeklinde de olabilir) 2021 yılında ise 2021 yılının ilgili ayına ait olanları) listesinin gösterilmesini,

Örnek: listede 120 taşınmaz nolu dosyadan veli'ye ait 2020 yılı 07 ayının 13. gününde günü geçen 1 adet olduğunu farzettiğimizde;
13.07.2018
13.07.2019
13.07.2020

120 taşınmaz nolu Veli 13.07.2020 mesajını vermesini,

Eğer ayın 15.07.2020 tarihinde kontrol ettiğimde iki adet veya daha fazla bulunması halinde buna göre hatırlatmasını istiyorum.

Veri tabanında, 1000'den fazla veri olması nedeniyle bazen gözden kaçırdığımızdan işlem yapmamadığımız veya eksik yaptığımız olabiliyor. Bunu minimize etmek için

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın Mars2 ,.
Açıklama için teşekkürler. Ben office detaylarının profilde ( bende olduğu gibi ) görünmesini kasdetmiştim, zira her sorunuzda çözmeyi düşünen üye buraya bakarak çözümü hazırladığı excel versiyon ve kullanılan araç ve bit işlem ile sizdekilerle çatışma olup olmayacağını anlamaya çalışır. Her versiyon aynı araçları taşımaz ya da bit işlem farklı olabilir. Buna göre de dosyaya zaman ayırmayı ya da soruyu geçmeyi seçmek gerek.

Ben userform ve kodlar ile bir çözüm düşündüm ama bu sayılan nedenlerden dosya burada çalışıp orada çalışmayabilir.

Diğer konu ise dosyanızda başlıkları dahi olmayan C Den M ye kadar ve O sütunlarında veri bir yazı mı sayı mı parabirimi mi yüzde mi ya da başka bir veri türü mü ?Bunların arasındaki varsa işlemi ya da farkı excele anlatmak gerek, aksi durumda tabana geçecek veri yanlış olacaktır.

Bu istekleriniz formül ve msgbox ile de sanırım halledilebilir ama benm kendime güvenmediğim alan olduğundan daha hakim arkadaşlar da çözüme destek verebilir