hız için kodları nasıl düzenlemeliyim ?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2024
ekteki yazmaya çalıştığım kodlarda Aile planlaması bölümünde ocak-şubat-mart-nisan-mayıs-haziran dönemi için aile planlama yöntemlerine göre icmal yapacaktır.
sorunum şu;
ben tek bir for-next döngüsü ve değişken olarak örneğin "hap" için ohap,şhap,mhap,nhap,mahap,hhap şeklinde her ay için farkli değişken mi kullanmam uygun olur yoksa tek tip değişkenli ama her ay için ayrı bir for-next döngüsü uygun olur ? ya da daha profosyonel bir çözüm olabilirmi ?

baştan soruyorum çünkü yazmaya başladıktan sonraki değişiklikler çok zor oluyor ayrıca bu döngü 2008 temm-ağustos-eylül-ekim-kasım-aralık içinde olacağı için bir modülde for-next döngüsünü tamamen değişkenlerden yapıp uygun ay sorfulamasında o değişkene uygun değişkeni atamak daha mı kolay olur ?
Biraz karışık oldu gibi ama ancak kafamdaki sorunumu bu kadar basitleştirebildim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bence tek bir döngü içinde işleminizi halledebiliyorsanız hem projenizi daha çabuk bitirebilirsiniz hem de çok fazla sayıda kod yazmaktan kurtulursunuz. Tek bir döngü içinde kriterlere uygun sorgulama yapabilirseniz yazacağınız kod yapısına göre daha hızlı sonuçlara ulaşabilirsiniz.