haftalara göre verimi aktarabilir miyim?

Excel Vers. ve Dili
excel2003
öncelikle herkese iyi çalışmalar.elimde iki adet excel dosyam var.Alınanlar.xls dosyamla malzeme.xls dosyamdaki verileri bir makro yardımı ile verileri aktarıyorum.Sizden Ricam malzeme.xls dosyası içersindeki hafta bölümüne hangi sayı karşılık geldiyse alınanlar dosyamdaki hafta sütunlarında bulunan sayının altındaki sütunlara verileri aktarmak istiyorum.Yani hafta değiştikçe aktarılan dosyamdaki sütun o haftanın sütunlarına yazılsın.Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
iki dosyada da değişiklik yaptım, verileri aldığımız malzeme dosyası da aynı dizinde olmalı, üstteki satırları ben devre dışı bıraktım isterseniz siz uygun yerlere eklersiniz.
Kod:
Sub veri_al()
'MsgBox "Verilerin alınacağı excel belgesini seçmek için tamam düğmesine basınız.", , "hedef"
'dosya = Application.GetOpenFilename
'If dosya = False Then
'MsgBox "dosya seçilmedi"
'Exit Sub
'End If
'Set ktp2 = Workbooks.Open(dosya)

On Error Resume Next
yol = Workbooks("alınanlar.xls").Path
Workbooks.Open yol & "\malzeme.xls"
n = Workbooks("malzeme.xls").Sheets("bc85").Range("b3").Value + 4
Workbooks("alınanlar.xls").Sheets("369").Cells(3, n).Value = Workbooks("malzeme.xls").Sheets("bc85").Range("h6").Value
Workbooks("alınanlar.xls").Sheets("369").Cells(4, n).Value = Workbooks("malzeme.xls").Sheets("bc85").Range("h7").Value
Workbooks("malzeme.xls").Save
Workbooks("malzeme.xls").Close
MsgBox "Aktarma gerçekleşti..!!", vbOKOnly + vbInformation, "AKTARMA"

End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
2007
Merhaba,

Dosyanızda ufak değişiklik yaptım. Dosyalar ektedir..

iyi çalışmalar,

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel2003
janveljan ve Endmuh arkadaşlarım çok teşekkür ederim.Tam istediğim buydu.Allah razı olsun .Size bir soru daha sormak istiyorum ben bu hücrelerin altınada başka veriler ekliyeceğim her seferinde range komutu ile hücre hedefini belirtmek zorundamıyım yoksa bir döngü ile alt alta gelen bütün satırları aktartabilirmiyim.

Excel Vers. ve Dili
2003
2007
Rica ederim..

Range ile ulaşmadan yapmıştım. Nasıl bir döngüye ihtiyaç duyduğun konusunda veriyi farklı sayfalardan mı yoksa aynı sayfa üzerindeki farklı hücrelerden mi alacağın önemli...

Sen örnek dosyanı atarsan.. Dosya üzerinden göstereyim..

iyi akşamlar..

Excel Vers. ve Dili
excel2003
teşekkür ederim Endmuh ben senin gönderdiğin kod satırlarından yola çıkmaya çalıştım ama bir sayfa üzerinde 4 adet sheet olursa bunları aktaracağım dosyanın hangi sheet üzerine yazacağımı belirtmek için hangi komut satırını değiştirmem lazım yada ek bir komut satırı gerekiyormu sizden öğrenmek istiyorum.tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003
2007
Günaydın,

Farklı ürünlerin aynı sayfada olması durumunda nasıl olabileceğini dosyalarda örnekledim..

Ürün kodunu tanımak için Alınanlar sayfasında 1. kolonlarda belirtiyor..
Malzeme sayfaları arasında dolanarak ilgili kayıtları alıyor..

Sonra Alınanlar sayfalarının uygun eşleşmelerine yazıyor...

iyi çalışmalar,

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel2003
teşekkür ederim Endmuh .Benim istediğim dosya içersinde gönderiyorum.malzeme.xls dosyası içersindeki 369,370,371 sütun başlarını diğer dosyadaki aynı isimli sheet 'leri bulup oraya yazdırmak istiyorum.tekrar çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Sayın Endmuh çok teşekkür ederim tam istediğim buydu iyiki varsınız.kendi dosyama uyguladım ve çalışıyor.Ama bir tek problem var sütun gizli ise ondan sonra gelen sütunları dikkate almıyor yani önceki değerleri aktarıyor.arada bir sütun gizli ise ondan sonra gelen değerleri aktarmıyor.iyi çalışmalar hocam.

Excel Vers. ve Dili
excel2003
For k = 8 To 10000
If Cells(5, k) = "" Then Exit For
Urun(k - 7) = Cells(5, k)
Sarf(k - 7) = Cells(6, k)
Kullanilan(k - 7) = Cells(7, k)
Hafta(k - 7) = Cells(3, 2)
Sayac = k - 7
Next

arkadaşlar hücre boş ise atla diğerine geç demem için "then exit" yerine hangi komutu yazabilirim acaba.iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Merhaba Endmuh bey kusura bakmayın size çok fazla soru soruyorum ama verdiğiniz kodlar çok işime yaradı bir tek problem kaldı sütun başlıklarında aldırdığım bilgiye göre sheetlere makro yazdırıyor ama herhangi bir sütun başlılığı boş veya veri yok ise ondan sonra gelen sütun başlıklarını sheetlere aktarmıyor.ben eğer sütun başlığı boş ise yazma diğerine geç veri varsa yaz dedirtmek istiyorum ama bir türlü başaramadım.lütfen bana yardım edermisiniz.dosyaları ekliyorum bir göz atarmısın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Aşağıdaki değişikliği yaparsanız dediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Bu satırları
Kod:
For k = 8 To 1000
     If Cells(5, k) = "" Then Exit For
Aşağıdaki şekilde değiştirin.
Kod:
For k = 8 To s2.[IV5].End(xlToLeft).Column

Excel Vers. ve Dili
2003
2007
..

Günaydın,

Sayın Blazer2004 gönderdiğiniz cevabı yeni gördüm...

Yazdığım kodda boş satır gelirse döngüden çık diye belirtmiştim..

Sayın Janveljan sıkıntıyı gidermiş, eline sağlık...

iyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
excel2003
Sayın Janveljan ve Endmuh bey çok teşekkür ediyorum.Allah sizden razı olsun gerçekten sizin sayenizde çok değerli bir bilgiye sahip oldum.tekrar teşekkür ederim.İyi çalışmalar.