Haftali tarih

Excel Vers. ve Dili
2003 Almanca
Merhaba arkadaslar.

Ben bir dizin üzerinde günleri cumartesi'den baslayip birdahaki cumartesiye kadar sirayla yazdim.
her bir günün altinda o haftanin (mesela 22. haftadaysak 22. haftanin) tarihleri olsun istiyorum.
Hafta degistigindede bu tarihler otomatik olarak aktuel haftanin tarihleri olsun istiyorum.

Bir türlü basaramadim.

Yardimci olan olabilirse simdiden tesekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2007
Hafta hesabında ufak bir tereddütüm var.
Ben ilgili senenin 01.ocak tarihinin olduğu haftayı 1 nci hafta kabul edip
bir örnek hazırladım. Bu yüzden 1 haftalık kayma olmuş olabilir ama düzeltmesi basit.

Örneği inceleyiniz.

Bu arada geliştirmeniz için formül şöyle;
Not. a3 hücresinde YIL , a4 hücresinde istenen hafta var
TARİH(A3;1;1)-(HAFTANINGÜNÜ(TARİH(A3;1;1);2)-1)+((A4-1)*7)-2

örn.ilgili yıl 2006 olsun;
HAFTANINGÜNÜ(TARİH(A3;1;1);2) = 1/1/2006 tarihi hangi güne geliyor (örn. pazar 7 ncı gün)
Bundan bir eksiltip 1/1/2006 tarihinden çıkartırsak ilgili haftanın ilk gününü buluruz. Bu bizim 1 nci haftamızın ilk pazartesisini veriyor.

a4 hücresinde hafta no yazdığına göre (a4-1)*7 bulduğumuz 1 nci haftanın ilk pazartesisine iliva edeceğimiz gün sayısı. bu ikisini toplayınca a4 de istediğimiz haftanın ilk pazartesisini bulmuş olduk. siz cumartesi ile başlasın dediğiniz (muhtemelen banka-resmi işlemler için haftasonu obir haftaya sarkacağı için finansal amaçlı) 2 gün çıkardık.

formülün açıklaması böyle.

Dosyanız ektedir.
Dediğim gibi 1 hafta kayabilir. Önce kaysın sonra düzeltiriz. :)

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Ekteki dosyayı inceleyiniz. Doğru çalışıp çalışmadığını anlamak için sistem tarihini değiştirip F9 a basınız. Tam denemedim bir hata olursa yine bakarız.