merhaba arkadaşlar,
ekte gnderdiğim dosyada araç sayımları var.bu araç sayımlarında haftalık olarak saatlik hız ortalamalarını her araç tipi için ayrı ayrı hesaplamam lazım yardımcı olabilirmisiniz?
şimdiden teşekkürler
daha önceki sadece araç sayımlarıydı sevgili mancubus.bu seferki haftalık hızlarının ortalamaları.ben uraştım ama yapamadım.yardımcı olabilirmisin lütfen?
100-150 satırlık örnek eklemeniz yeterli. zip/rar ile sıkıştırırsınız. farklı gün ve farklı saatler olsun ki temsil edebilsin..
ya da o konunun linkini verebilirseniz orada dosya vardı galiba. ben bulamadım. Kontrol Paneli + Abonelikleri listele sırası ile eski mesajlarınıza ulaşabilirsiniz.
birinci mesajda "haftalık ortalama" demişsiniz ama dosyada saat aralıkları girmişsiniz.
ben dosyadaki tabloyu esas alarak ilgili haftanın saat saat araç türüne göre ortalamasını hesaplattım.
Tools - Add-Ins'den Analysis ToolPak yüklenmiş olmalıdır.
E1 = Hafta
E2 = =YEAR(A2)&"-"&TEXT(WEEKNUM(A2;2);"00")
---> son satıra kadar kopyala
1 sütun ekle
G1 = Hafta
G2:G25 = 2010-49 (ilk tarih 05/12/2010 yılın 49. haftası
H1 = Saat
H2:H25 = 00:00'dan 23.00'a kadar saatler (bir önceki konuda benim eklediğim dosyadaki gibi)
I1-L1 = D sütununda yazıldığı şekliyle araç türleri
haftalık ortalama dedim ama şu şekilde mesela 1. hafta saat 2 ile 3 arasında geçen motorsikletlerin hız ortalaması şeklinde olcak.
yardımların için çok teşekkür ederim
rica ederim.
ben örnek olarak bir kaç veriyi hesapladığımda hata çıkmamıştı.
formülü daha da karmaşık hale getirmemek için veri olmayan saaatler için gelen hatalara dokunmadım.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.